Özel İzmir Amerikan Koleji’nde mezuniyet töreni 

Özel İzmir Amerikan Koleji’nde mezuniyet töreni 

Özel İzmir Amerikan Koleji’nin son sınıf öğrencileri okulda düzenlenen törenle yeni bir geleceğe uğurlandı. 160 öğrencinin diploma aldığı tören duygulu anlara sahne oldu.

Uğur Dündar, Müjdat Gezen gibi ünlü isimlerin ve İzmir iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı mezuniyet töreninin açılış konuşmasını Özel İzmir Amerikan Koleji Başdanışmanı Tim Huttemann yaptı. Huttemann, bu sene 140. kuruluş yılını kutlayan Özel İzmir Amerikan Koleji’nin, öğrencilerine birçok önemli vasıf kattığını, mezunların buradan edindikleri birikim ve donanımla başarılı bir geleceğe uğurlandıklarını söyledi. Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Üyesi Candan Çilingiroğlu da gençlere, kendilerinin artık büyük ve köklü ACI mezunları camiasının birer ferdi olduklarını ifade ederek başarılar diledi. Onları ileride okullarında ve vakfın yönetim kademelerinde görmeyi istediklerini belirtti.

Konuk Konuşmacı olarak geceye katılan, İzmir Amerikan Koleji 1981 mezunu, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, kendi hayat tecrübelerinden yola çıkarak mezunlara tavsiyelerde bulundu. Türkiye’nin ilk kadın borsa başkanı olma ünvanına da sahip olan Kestelli, hayat merdivenlerini çıkarken başarıya ulaşma yolunda karşılarına birçok engel çıkabileceğini, yaşamlarında zaman zaman beklenmedik durumlarla karşılaşabileceklerini ama tüm bu güçlüklerden asla yılmamaları gerektiğini, çünkü ACI’dan bunun için gerekli olan değer ve becerilerle mezun olduklarını söyledi. 

İzleyicilere 2019 mezunları adına seslenen Ada Ateş ve Violet İsrail de duygularını arkadaşları ve davetlilerle duygusal konuşmaları aracılığıyla paylaştılar. Tören, okulu ilk beş sırada bitiren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Okulu birinci sırada bitiren Feyzi Can Eser, Atatürk Ödülü’nün de sahibi oldu. Diploma töreninin ardından mezunlar Atatürk ilkelerine bağlı kalacaklarına and içerek keplerini havaya fırlattılar. Gece, okulun bahçesinde düzenlenen resepsiyonun ardından mezuniyet pastasının kesilmesi ile sona erdi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.