Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları yeni eğitim öğretim yılına hazır

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları yeni eğitim öğretim yılına hazır

İzmir SEV hedeflediği bütünsel (whole child) öğrenci yetiştirme hedefini pekiştirmek amacıyla öğrencilerinin bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerine yönelik “SEV’de İyilik ve Sağlık” projesini uygulamaya başladı. 

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, eğitim öğretim çalışmalarında öğrencilerine hak ettikleri öğrenme ortamını sunmak için güncel eğitim yaklaşımları ile akademik programlarını zenginleştirme çalışmalarına devam ediyor. 

Yeni eğitim öğretim dönemine tüm hazırlıklarını tamamlayarak merhaba diyen İzmir SEV hedeflediği bütünsel (whole child) öğrenci yetiştirme hedefini pekiştirmek amacıyla öğrencilerinin bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerine yönelik “SEV’de İyilik ve Sağlık” projesini uygulamaya başladı. 

22 yıldır eğitim alanında pek çok projeye öncülük eden Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, 21. yüzyıl dünyasında güçlü iletişim becerileri, yaratıcılık, başkalarıyla işbirliği, irade, sebat etmek gibi becerileri kazandırma yönünde yaptığı çalışmalarıyla öğrencilerini dünya vatandaşlığına hazırlamayı sürdürüyor. Bu çalışmalara ek olarak “İyilik ve Sağlık” projesiyle öğrencilerinin “Bütünsel Sağlık” kapsamında bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerinde denge ve uyum içinde olmasını destekleyecek çalışmalara da yer verecek. 

adn_4042.jpg

7 TEMEL BECERİ

İkinci Adım Programı, Mindfulness, Çocuk Koruma Programı, SEV’de Değerler, Aktif Yaşam için Beslenme ve Egzersiz çalışmalarını da kapsayan İyilik ve Sağlık Projesi aşağıdaki yedi temel becerinin kazandırılmasını hedefliyor:

Sağlıklı Yaşam: Uyku, beslenme, hijyen ve hareket
Görev Performansı: Dayanıklılık, sorumluluk ve kendini kontrol edebilme
Sosyal Beceriler: Kendine ve başkalarına güven, empati, özsaygı, dayanışma ve işbirliği
Duygusal Beceriler: Duygu düzenleme, dayanıklılık, iyimserlik ve farkındalık
Bilinçli Farkındalık: Özfarkındalık, açık fikirlilik, yaratıcılık, meraklılık, hoşgörü ve kabul
Bağımlı Olmadan Büyümek: Doğru teknoloji kullanımı ve doğru internet kullanımı
Özfarkındalık: Mahremiyet, sınırların korunması, sağıklı cinsel gelişim ve eşitliğe duyarlılık 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.