Özel Piri Reis Okulları bütün ödülleri topladı

Özel Piri Reis Okulları bütün ödülleri topladı

İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneği (APFİZ)’nin her yıl Frankofoni Haftasında Fransızca eğitim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlediği çevre konulu kısa film yarışması 5 Haziran Dünya Çevre Gününde sonuçlandı.

Piri Reisli öğrenciler ormanlardaki kirliliği, plastik atıkları ve gereksiz tüketilen tekstil ürünlerini konu alan kısa filmler ile ortaokul düzeyindeki tüm ödülleri topladı.  Başvuralı pandemi öncesi yapılan yarışmaya başta İzmir olmak üzere Ankara ve İstanbul’da bulunan 30’a yakın okuldan 56 öğrenci 28 film ile katıldı. 

Eserlerin jüri tarafından Fransızca, çekim teknikleri ve ekoloji kriterlerine göre değerlendirildiği yarışmada Özel Güzelbahçe Okullarından Ilan Haddadi ve Rüzgar Öziş'in  “Ormanların Kirliliği (La Pollution des Forêts) 1.’lik ödülüne layık görüldü. Yarışmada ikinciliği Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarından Rüzgar Yaldırgan ve Ege Timaç “Okunmamış Mesajınız Var (Un Message non lu)”, 3’lüğü ise Deniz Kaan Kahraman ve Gürhan Akarsu “Tekstil Kirliliği (Pollution Textile)” adlı kısa filmler ile aldı.  APFİZ tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler Antalya Geyikbayırı’nda bulunan bir kampta konaklama ödülü kazandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.