Özel Sada Hastanesi'nin eski çalışanları isyan etti! Maaşlarımızı alamadık! 

Özel Sada Hastanesi'nin eski çalışanları isyan etti! Maaşlarımızı alamadık! 

Menemen'de çalıştıkları Özel Sada Hastanesi'nden maaşlarını alamayan sağlık çalışanları maaşlarının geriye dönük ödenmesini talep ediyor. 

İzmir'in Menemen ilçesinde faaliyet gösteren Özel Sada Hastanesi'nde personel olarak görev yaptıktan sonra maaş alamadıkları ve zorlandıkları için istifa ettiklerini iddia eden sağlık çalışanları hastane önünde basın açıklaması yaptı.  Koronavirüs pandemisi döneminde Özel Sada Hastanesi'nde canla başla çalıştıkları halde maaşlarını alamadıklarını ifade eden Burak Açku, “Ben maaş alamadığım için ayrılmaya karar verdim ve noter onaylı istifamı yönetime sundum. Fakat diğer noter onaylı istifa eden personele yaptıkları gibi bana da 29. maddeden çıkış vermişler, yani beni işe gelmemiş gibi devamsızlık yapmış gibi göstermişler. Halbuki ben onlara istifamı noter onaylı bir şekilde çok öncesinden vermiştim” dedi.

basliksiz-1-062.jpg

Mağdur sağlık çalışanı Zehra Erdem,  Özel Sada Hastanesi'nden maaşlarının yatmadığından dolayı istifa ettiğini belirtti. Erdem, “Biz Özel Sada Hastanesi'nin eski çalışan mağdurlarıyız. Pandemi sürecinde temmuz ayında arkadaşlarımızla göğüs göğse buradaki çalışan arkadaşlarımızla mücadele etmemize rağmen hala maaşlarımızı alamadık. Maaşları alamadığımız için yönetimle görüşmeye geldiğimizde muhatap bulamadık. Finans müdürünü muhattap olarak karşımıza çıkarttılar ama oda zor durumda olduklarını ödeme yapamayacaklarını belirttiler. Ancak içeride hala çalışmaya devam eden arkadaşlarımızın ödemeleri yapılmış. Bizler neden alamıyoruz, bizler neden mağdur ediliyoruz bilmiyoruz bunula ilgili hakkımızı aramak istiyoruz. Bu zorlu süreçte biz eğer göğüs göğse mücadele ediyorsak haklarımızı almak istiyoruz. 300 bin TL’lik ödemelerini yapamadıklarını anlatıyorlar ve şuan yüz kişiye yakın bu şekilde mağdur var. Hala devam edenlerinde maaşlarını dört dörtlük alabildiklerini düşünmüyoruz.  Zaten SGK’lar yattıktan çok zaman sonra ödemeler yapılıyor. Biz bunları içinde çalışırken tolere ettik. Ama sırf biz maaş alamadık diye yeni bir işe geçtik diye mağdur ediliyoruz. Ödeme yapmayacağız deniliyor, şikayet ediliyor ve isterseniz hakkınızı hukuki olarak ayarın diye bizimle dalga geçiliyor. Kuzey bölgesinde tek özel hastane burası parada kazanıyorlar ama bizleri mağdur ediyorlar” dedi.

2020-09-24-18-58-39.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.