Özel Sağlık Hastanesi Üroteknoloji Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Özel Sağlık Hastanesi Üroteknoloji Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Özel Sağlık Hastanesi'nde online olarak gerçekleştirilen ve alanında uzman ulusal ve uluslararası hekimlerin katkı sağladığı konferansla üroloji ve üroteknoloji konuları ele alındı.

Özel Sağlık Hastanesi'nin gerçekleştirdiği ilk akademik toplantı olan konferansta Prostat Görüntülemesinde Modern Yöntemler, Akıllı Biyopsi Teknolojileri, Prostat Kanseri Tedavisinde Ameliyatsız Odaklanmış Tedavi Yöntemi olan HİFU, İyi Huylu Prostat Tedavisi için Lazer Tedavileri ve Su Buharı ile Buharlaştırma Yöntemi olan REZUM, Prostat ve Mesane Kanserinde Genetik Yönler, Ürolojik Kanserlerde Floresans Kullanımı ve son olarak da Robotik Cerrahinin Geleceği tartışıldı.

İLK 20 MERKEZ ARASINA GİRECEĞİZ

Robotik cerrahi alanındaki çalışmalarıyla ülke ve dünya çapında tanınan Prof. Dr. Burak Turna Gözde Grubu bünyesinde kapılarını yeniden açan Özel Sağlık Hastanesi'nin gerçekleştirdiği bu ilk toplantıda önemli isimleri ağırlamaktan ötürü büyük onur duyduğunu belirtti; katılımcılara teşekkür etti.

Prof. Dr. Burak Turna, “Biz Özel Sağlık Hastanesinde çok deneyimli cerrahları ve ekibi bir araya getirdik. Bu nedenle hastanemizde robotik cerrahi konusunda deneyimi 1000 vakanın üstünde olan bir ekip kurduk. Bu deneyim Türkiye’deki en önemli serilerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Literatüre göre deneyim her zaman başarılı sonuç alma konusunda belirleyici bir etkendir. Prostat tedavisinde dünyada ilk 20 merkez arasına girmek istiyoruz” dedi.

Robotik cerrahi alanında Amerika, İngiltere, Kore, Japonya ve Kanada'da farklı ekipler tarafından yeni teknolojilerin geliştirilmeye devam edildiğini söyleyen Turna, bu teknoloji sayesinde hata payının en aza indirgendiğini ve ameliyatların daha yüksek başarı oranlarına kavuştuğunu söyledi.

Prof. Dr. Burak Turna, şu bilgileri verdi: “Önümüzdeki 5-10 yıl içinde pek çok farklı cerrahi robotun piyasaya girmesi bekleniyor. Da Vinci sisteminin getirdiği yüksek teknolojik standartlar yeni gelecek robotlar için çıtayı epey yukarı taşımış durumda. Yeni platformların eleştirel olarak değerlendirilmesi ve performanslarının mutlaka mevcut altın standart ile karşılaştırılması gerekecek. Rutin kullanıma geçiş klinik uygulanabilirliğe ve maliyetlere bağlı olacak”

GEÇMİŞİN MİRASINI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Gözde Grubu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, yıllardır birçok neslin hatıralarında yer eden Özel Sağlık Hastanesini yeniden hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını söyledi, düzenlenen online konferansa katılımları için tüm hekimlere teşekkür etti.

Kenan Kalı, şunları söyledi: “Benim için özel bir günü yaşıyorum. Hastanede yapılan ilk online akademik toplantı olması bizleri çok mutlu etti. Hastanemiz için en ileri teknoloji ve akademik çalışma ortamını hedefledik. 1960 yıllarda yolculuğa başlayan bu sağlık tesisinin yenilenmesi ve teknolojik yatırımının bu noktaya gelmesinde beni yetiştiren hocalarımın çok etkisi oldu. Ekip olarak tüm branşlarda donanımlı bir hastane kurduk. Burak Hocamın da değerli katkılarıyla üroloji konusunda önemli bir merkez olabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Prostatta tanıdan başlayarak tedavide robotik cerrahi, lazer sistemi, REZUM sistemi gibi en ileri teknolojiyi kazandırmak için gerekli yatırımları yaptık. İzmir sağlık konusunda önemli 2500 yıllık geçmişe sahip bir kent. Bu topraklarda milattan önce 400 yılında Bergama’da Asklepion'da dünyanın en iyi sağlık merkezi kurulmuş. İzmir'i ve Ege Bölgesini sağlık konusunda bir merkez haline getirmek istiyorum. Kentin geçmişteki mirasını geleceğe taşımak için bir aile olarak yolumuzda ilerliyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.