Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi mezunlarını verdi

Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi mezunlarını verdi

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi 139. yıl mezunlarını okul bahçesinde düzenlediği kep töreniyle yeni hayatlarına uğurladı. 

Duygusal anların yaşandığı gecede öğretmenler, yıllarca ders anlattıkları öğrencilerine bu kez de diplomalarını verdiler. Gecede Okul Müdürü Jacques Augereau “Sevgili öğrencilerim, bugün gencecik yüzlerinize bakıp yarın ülkenizden sorumlu olacaksınız demek çok kolay değil ama sizlere ve öğretmenlerinize güvenim tam. Saint-Joseph mezunu olarak bir çok artı ile mezun oluyorsunuz, bizler ailenizden aldığınız iyi eğitimi sürdürmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Öncelikle bunun akılda tutulması gerekir. Ağırbaşlı yetişkinler olunuz. Sizin yaşantınızın asaleti, burada aldığınız bu diplomanın değerini devam ettirecek. Burada, herhangi bir okulda bulunmayan 4 dil öğrenme, sayısız etkinliğe katılma ve kaliteli bir akademik eğitim alma şansınız oldu. Diplomanız her yerde tanınacak ve eski mezunlarınızın sahip olduğu şöhret sizleri başarı sarmalının içine çekecek. <Ben Saint-Joseph mezunuyum> dediğinizde herkes bunun ne demek olduğunu bilir.”  sözleriyle yeni mezunları uğurladı. 

2018–2019 döneminde okuldan mezun olmaya hak kazanan 85  öğrenci adına dönem birincisi Fatma Selen Vatansever yaptığı konuşmada “Birkaç ay içerisinde biz, 2019 mezunları, çok farklı yerlere dağılacağız. Kimimiz yurdumuzun farklı yerlerinde bulanacak, kimimiz ise başka ülkelerde kendine bir yer edinmeye çalışacak. Ama hepimizi tek bir noktada toplayan ortak özelliklerimiz var: Ailelerimiz, öğretmenlerimiz ve değerlerimiz. Birlikte geçirdiğimiz bu güzel 5 yıl için başta öğretmenlerim olmak üzere herkese teşekkür ederim.” diyerek duygularını dile getirdi. İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi 139. yıl birincisi Fatma Selen Vatansever, ikincisi Başak Dikici ve üçüncüsü Selin Lal Çelik oldu. Gece, mezunların keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.