Özel Vatandaşlar Urla'da Kahvaltıda Buluştular

Özel Vatandaşlar Urla'da Kahvaltıda Buluştular

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Urla Belediyesi tarafından Urlalı engelli vatandaşlara İskele Urit Restoran’da kahvaltı düzenlendi. 

Birlik ve beraberlik duygusunun hissedildiği kahvaltıya Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve eşi Serpil Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehtap Baydak, özel çocuklar ve aileleri katıldı. Özel çocuklar ile bir araya gelen Kaymakam Demiryürek ve Başkan Uyar keyifli bir gün geçirdiler. 

Son yıllarda engelliler konusunda devletin attığı ciddi adımların olduğunu vurgulayan Kaymakam Demiryürek: “ Evde bakım aylıklarımız var, engelli aylıklarımız var. Adım olarak bunlara başlamak sosyal devleti hayata geçirmek anlamında çok önemli.  Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin imkanlarını da mümkün olduğunca engellilerimizin menfaatleri doğrultusunda kullanmaya özen gösteriyoruz” dedi. 

ÖZEL EĞİTİM OKULU YARIMADA BÖLGESİNİN SORUNUNU ÇÖZECEK 
Yarımada’nın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Urla’ya özel eğitim okulu yapılması konusunda çalışmaların olduğunu dile getiren Demiryürek: “ Çeşmealtı’nda yeri tespit ettik imar durumunu Belediyemiz ile konuştuk. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yılki yatırım planında yer alması için gayretimiz var. Sadece Urla’nın değil Yarımada bölgesinin sorununu çözecek bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Sadece özel günlerde bir arada olmayalım, her türlü sıkıntınızda yanınızda olmaya özen göstereceğiz.  Bu bizim aynı zamanda vazifemiz. Ne zaman isterseniz kapımızı çalabilirsiniz” sözlerine yer verdi. 

İHTİYAÇ DUYDUĞUNUZ AN YANINIZDAYIZ
Beraber olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Başkan Uyar: “İyi ki varsınız siz çok özel annelersiniz. Çocuklarınız ise öylesine pırıl pırıl çocuklar ki. Bizler için çok özel ve önemliler. Biz her zaman Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak ihtiyaç duyduğunuz an yanınızdayız. Siz yeter ki bizden talep edin imkanlarımız doğrultusunda elimizden geldiğince yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışalım. Özel çocuklarımızın sosyal hayata katılımlarını arttırmak için de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Siz söyleyin biz yapalım ” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.