Özgener, "Girişimciler sabırlı olmalı"

Özgener, "Girişimciler sabırlı olmalı"

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, girişimcilerin fikrini ekonomik bir değere dönüştürmesinin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek girişimcilerin sabır olması gerektiğini söyledi.

Mehmet ÖZDOĞRU

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve ABD Büyükelçiliği işbirliği ile İZTO’da Girişimcilik Semineri düzenlendi. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve ABD Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Shari Stout’un da katıldığı toplantıda ABD’nin sunduğu girişimcilik fırsatları ve İZTO’nun girişimcilik ile ilgili yaptığı çalışmalar anlatıldı. Başarılı girişimcilik hikayelerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener; büyümek, katma değerli ihracat ve üretim yapmak, istihdam sağlayabilmek için, girişimcilere destek verilmesi gerektiğini söyledi. Devir genç girişimcilerin devri Girişimciliğin artık ülkelerin ekonomik büyüklükleri ile yarıştığını söyleyerek sözlerine başlayan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, girişimcilerin çağın ihtiyaçlarını önceden gördüğünü belirterek, “Çok değil 10-15 sene önce Facebook, Google, Alibaba gibi isimleri art arda sıralasak kafamızda milyar dolarlık ciroları olan şirketler canlanmazdı.

Devir artık genç girişimcilerin, fikirlerini ekonomik bir kazanca dönüştürebilenlerin devri. İşte biz, büyümek, katma değerli ihracat ve üretim yapmak, istihdam sağlayabilmek için, girişimcilere destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Öte yandan girişimcilerin ortaya koyduğu projelerin kalıcı hale getirilmesi için de uğraşılması gerekiyor” diye konuştu. “Sabırlı olmak şart” Girişimciliğin bilim ve teknolojinin gelişmesine öne ayak olduğunu ve başarılı girişimcilerin bulunduğu bölgeyi marka yapabildiğine dikkat çeken Başkan Özgener, “Girişimcinin fikrini ekonomik bir değere dönüştürmesi bazen çok zorlu bir süreç olabiliyor. Tanınırlık, güvenilirliğin yanı sıra girişimcide de sabır olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Özgener, sadece fiyat rekabeti ile öne çıkmak isteyen firmaların başarısızlığa mahkum olduğunu belirterek, “Bugünün gerçeği teknolojide, tüketiciye fayda yaratmada, üründe ve hizmette farklılaşmadır. Bunun yolu da inovasyondan geçiyor” dedi. “İnovasyon Merkezi’ni bu kente kazandıracağız” Girişimcilik yolculuğunun oldukça uzun olduğunu belirten Başkan Özgener, “Yapmamız gereken çok iş var. İzmir’in girişimcilik ve inovasyon merkezi olması konusunda tam bir konsensus var. En kısa zamanda model olabilecek bir Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’ni bu kente kazandıracağız” dedi.

Kurum içi girişimcilik konusunun da büyük önem taşıdığının altını çizen Özgener, “Bu kültürü tüm işletmelerimize yaymalıyız. Şirketlerimizde, meslek kuruluşlarında hatta kamu kurum ve kuruluşlarında her bir çalışan yenilikçi ve yaratıcı düşünce sistemini benimsemeli ve bu doğrultuda hareket etmelidir” açıklamasında bulundu. ABD pazarını anlatmaya çalışıyoruz ABD Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Shari Stout ise bir şirket kurmanın zor bir süreç olduğunu kaydederek, “ABD Hükümeti gibi İzmir’de bir girişim şehridir. ABD girişimcilerin ve risk alıcı şirketlerin ülkesidir. ABD fırsatlar ülkesi, Çok çeşitli teknolojilerimizle ürkütücü gibi görünebilir ama yatırımcılar için çok fırsat var. İzmir, İstanbul ve Ankara’daki şirketlere ABD pazarını anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.