Özgür Hızal, 'İZBETON, çok ciddi ekonomik kriz yaşıyor'

Özgür Hızal, 'İZBETON, çok ciddi ekonomik kriz yaşıyor'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZBETON A.Ş'nin zarar ettiğini belirterek, 'İZBETON, çok ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor' dedi.

Medya Ege- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir'de altyapı sorunları, asfalt, yol, kaldırım, park, bahçe gibi çalışmaları gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZBETON A.Ş'nin zarar etmesine tepki göstererek açıklamalarda bulundu.

e66bc1fe-aa02-4ace-afa9-c729d301fcd5-copy-1.jpg
İZBETON'un büyük bir borç batağında olmasına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "İZBETON, yarım yamalak dahi olsa iş yaptırdığı firmaların ödemelerini yapamaz noktaya geldi. Onlar belki yüzlerce icra takibiyle karşı karşıya kalmış bir şirketten bahsediyoruz. Bu gün İZBETON herhangi bir özel şirket gibi hareket etse ve ben bundan sonra iş yapmayacağım diyip kapısına kilit vursa. Bugün itibari ile en az 300 milyon Türk Lirası piyasaya ödeme yapmak zorunda. Dolayısıyla İZBETON şu anda İzmir'in sorunlarını çözme hüviyetinden uzaklaştı" açıklamasını yaptı.

0x0-izbetonda-kara-delik-tartismasi-1654888123697.jpeg
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "İZBETON, İzmir'in en kıymetli şirketlerinden biriydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden biriydi ne zamana kadar? 3 yıl öncesine kadar. İZBETON, İzmir'in özellikler altyapı sorunlarını asfalt, yol, kaldırım, park, bahçe gibi temel belediyecilik hizmetlerinin yürütüldüğü bir şirketti. Ama maalesef İZBETON'un başına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarafından sırf siyasi gerekçelerle, siyasi nedenlerle İZBETON'un i'sinden anlamayan inşaatın i'sinden anlamayan liyakatsiz kişilerin atanması nedeniyle İZBETON 3 yıldır İzmir'in temel sorunlarını çözen bir şirket olan hüviyetinden uzaklaştı. Bunun yanında İZBETON özellikle son 3 yıldır yanlış politikalar ve yönetim anlayışı nedeniyle çok ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor. Bu gün İZBETON zarar ediyor diyoruz, neden zarar ediyor diyoruz. İZBETON, yarım yamalak dahi olsa iş yaptırdığı firmaların ödemelerini yapamaz noktaya geldi. Onlar belki yüzlerce icra takibiyle karşı karşıya kalmış bir şirketten bahsediyoruz. Bu gün İZBETON herhangi bir özel şirket gibi hareket etse ve ben bundan sonra iş yapmayacağım diyip kapısına kilit vursa. Bugün itibari ile en az 300 milyon Türk Lirası piyasaya ödeme yapmak zorunda. Dolayısıyla İZBETON şu anda İzmir'in sorunlarını çözme hüviyetinden uzaklaştı. Bunu yapamayan İZBETON İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine verilmiş kentsel dönüşüm çalışmasında da işi eline yüzüne bulaşırdı. Kendisinin yapması gereken inşaatları, kendisinin üretmesi gereken bir işi ne idüğü belirsiz işin içerisinde kimin olduğunu bilmediğimiz, kimlerin bu işten rant elde edeceğini bilemediğimiz bir kooperatif modeli ile kooperatif sistemi adı altında birilerine bu işin rantını devretme ihtiyacı duydu. Bu İzmir açısında İzmirliler açısından büyük bir ayıp. Utanç verici sahne. İZBETON umarım kendini düzeltir. Ama bu performansla giderse çok kısa süre içerisinde artık 1 cm dahi asfalt dökemeyecek noktaya gelecek. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bunu bugün İzmir'deki her bir vatandaş dile getiriyor. Vatandaşın ötesinde kendileri gibi Cumhuriyet Halk Partili olan CHP İlçe Belediye Başkanları İZBETON'dan şikayetçi oluyor. Bugün bakıyorsunuz Selçuk Belediyesi, Bornova Belediyesi, Karabağlar Belediyesi İzmir'in herhangi bir belediyesi İZBETON'un yapmak zorunda olduğu faaliyetlerden dolayı şikayetçi. Kendi asfalt tesislerini kurmaya ihtiyaç duyuyorlar" açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.