Özgür Özel: Elektriğe Yüzde Yüz Zam Kapıda

Özgür Özel: Elektriğe Yüzde Yüz Zam Kapıda

CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel elektriğe yüzde yüz zam yapılacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında hazırlanan iki kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında konuşan Özel, Elektriğe yüzde yüz zam yapılabileceğini belirtti.

Mecliste görüşülmesi beklenen kanun hakkında; "Bu kanun hocanın istemediği damadın istediği bir kanundu. Hoca varken bu kanun gelemedi. Hoca gitti, damat durdu, damada ve saraya yakın bir Başbakan geldi ve gelen hükümetin ilk icraatı olarak bu kanunu birinci sıraya çekiyorlar" şeklinde konuşan CHP Grupbaşkanvelili Özgür Özel, 'damadın' istediğini söylediği kanun hakkında AKP grubundan çok sayıda milletvekilinin pasif direniş gösterdiğini öne sürdü.

Elektriğie yüzde yüz zam yapılmasını ön gören kanuna karşı tüm vatandaşları isyana ve direnişe davet ettiklerini söyleyen Özel, bu kanuna isyan etmeyenin başka neye isyan edebileceğini sorarak, hayretler içerisinde kaldıklarını ifade etti.

 

Damadın kanunu geliyor

Bahsi geçen kanunla kayıp kaçak bedellerinin şirketlere ödenmesini ve mahkeme kararlarına rağmen tekrar tüketici faturalarında yer almasını düzenlediklerini söyleyen özel elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp kaçaktan uğradıkları zararın devletin sırtına yüklendiğini söyleyerek, kazanılmış mahkemelerle tüketicinin sırtına yüklenemeyeceğini, bundan sonra tüketiciye yüklenmesinin yasal hale getirileceğini söyledi. Özgür Özel ayrıca konuyla ilgili olarak damadın kanunun geldiğini söyledi.

Yatırım harcamaları dağıtım tarifesi içerisinde yer alacak

Özel konuyla ilgili olarak 52 liralık faturaya geçmişte 80 lira ödendiğini mahkeme kararıyla faturaların 52 liraya indirildiğini, bu düzenleme ile 105 liraya çıkacağını söyledi. Kanunun geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Özel ayrıca yatırım harcamalarının faturaya yansıtılmasının söylendiğini belirterek, akla gelebilecek her türlü yatırımın fatura adı altında dağıtım tarifesinin içerisine dahil edileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.