Özgür Özel: Ezbere muhalefet beklemeyin

Özgür Özel: Ezbere muhalefet beklemeyin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özgür Özel "Bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa günde beş bin tanesine atarız. Propaganda bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için atmadık" dedi.

chp-grup-baskanvekili-ozgur-ozel-rizede-konustu-09ace68.jpg

"AKP'nin geldiği yıl bir yılda 3 şehit vardı. Şimdi bir gece 6, bir gece 6. Şimdi camı bile olmayan evlere bayrak asıyoruz, sonra Meclis'te ortak bildiri imzalıyoruz. Sonraki şehit haberine kadar mesele kapanıyor. Biz artık burada yokuz. Bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım. Bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmama Bugün saat 11.00'de bekledik. Meclis açıldı. Meclis'te bakan vardı, Mehmet Şimşek. Soruldu 'Hükümet bilgilendirilecek mi?' diye. 'Hayır' dedi. Ve şimdi bambaşka şeyler konuşuluyor Meclis'te. Sormak istiyoruz. İlan edilen şehitlerimiz dışında şehitlerimiz var mı? 20 aydır Pençe-Kilit operasyonu sürüyor. Hedefleri neydi, hedefe ulaşıldı mı? Ulaşıldıysa niye oradayız? Ulaşılmadıysa hedeflerine ulaşmama sebebi nedir?
Pençe-Kilit operasyon bölgesinde kaç Mehmetçiğimiz var?
Pençe-Kilit operasyon bölgesinde ilan edilen şehitlerimiz dışında şehitlerimiz var mı? Ya da bazı şehitlerimiz, terör örgütünün elinde mi? Ya da canlı olup olmadığını bilmediğimiz bir grup askerimiz acaba terör örgütünün elinde mi?
Bu soruları yanıtlamasını bekliyoruz. Ve bundan sonrası için, yeni şehitlerin gelmemesi için askeri alanda yapılan tartışmaları sormak istiyoruz."

Özel, burada kendisini hedef alan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e de yanıt verdi. CHP lideri, "Onların yayınladığı metinde terörü kınıyorlar, biz lanetliyoruz. Bildiri imzalamak ile şehir gelmeyecek olsa ben günde beş bildiri imzalarım. Bildiri imzalıyoruz, bayrağı asıyorlar ve Erdoğan propaganda yapıyor. Sonra bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor” dedi.

Çelik’e yanıt veren Özel, şöyle konuştu; “Ömer Çelik çok kolay bir siyasete alışmış. Ezberi bozulduğu için ne diyeceğini şaşırmış. Ömer Bey, bir sizin grubunuzun bildirisine bak, bir bizim açıkladığımız bildirimize bak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.