Özgür Özel'den Davutoğlu'na: Sahte Kabadayı

Özgür Özel'den Davutoğlu'na: Sahte Kabadayı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te gazetecilerin sorduğu soruları yanıtladı. Dokunulmazlıklara dair önemli açıklamalar yapan Özel, Başbakan'a sahte kabadayı dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te basın mensuplarının sorularına yanıt vererek önemli konularda açıklama yaptı. Dokunulmazlık konusunda konuşan Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sahte kabadayı olduğunu söyleyerek, hodri meydan dediğini dokunulmazlık bana yargı yolu sana şeklinde konuştuğunu söyledi.

Fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması durumunda, içeriye atılmaları halinde demokrasi bedeliyse ödensin diyen Özel, dokunulmazlıkların 27 Nisan'a ertelenmesi konusuna pazarlık kozu olarak veya başka bir nedenden ertelenmiş olabileceği yorumunu yaptı.

Anayasa Komisyonu'nda yapılacak teklif görüşmesine dikkat çeken Grup Başkanvekili, AK Parti'den gelen teklifi önce Anayasa'ya uygun hale getirmeye çalışacaklarını söyleyerek, daha sonra hukuka, Anayasa'ya, vicdana uygun hale getirilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Bir gazetecinin HDPli vekillerin dokunulmazlık kaldırıldığı takdirde isteyerek ifade vermeye gitmeyeceğiz dediklerini hatırlatması üzerine Özel, başka bir siyasi partinin aldığı kararı değerlendirmenin kendilerine düşmeyeceğini söyledi.

Hayır oyunu verenlerin sorulduğu soruya cevap olarak CHP milletvekillerinin hiçbirinin dokunulmazlıkların kaldırılmasının karşısında olmadığını söyleyen Özel, teklifin Anayasa'ya, eşitlik haklarına ve savunma haklarına aykırı olduğunu gerekçesiyle bazı vekillerin duruma itiraz ettiğini söyledi. AK Parti'nin dokunulmazlıkları kaldırmak gibi bir teklif sunmadığını söyleyen Özel, teklifin sadece bir kereye mahsus olarak fezlekeleri normal yargıya yollayacağını söyledi.

Sahte kabadayı hodri meydan diyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Başbakan'ın sahte kabadayı olduğunu söyleyerek, hodri meydan ısrarı yaptığını söyleyerek, Kılıçdaroğlu'na korktun mu diye soruyor dediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun 38 dosyası olduğunu söyleyen Özel, Başbakanın dosyası olmadığını söyleyerek, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığıyla ilgili suç duyuruları olduğunu ve fezlekenin hazırlanıyor olabileceğini söyledi. Özel ayrıca Başbakan'ın dokunulmazlıkları kaldıracağız iddiası ile kendi dokunulmazlıklarını kaldırmadığını, muhalefete yargı yolu açtığını söyledi.

Fire olur mu sorusu Anayasa'ya aykırı

Fire tartışmasıyla ilgili olarak konuşan Özel, bir partide kaç fire olacağını konuşmanın Anayasa'ya aykırı olduğunu söyleyerek çıkacak metni büyün milletvekillerinin göreceğini, bütün milletvekillerinin kendi dünya görüşü ve içinde oldukları siyasi partinin programı ve tutumuyla ilgili olarak vicdanlarıyla baş başa oy kullanacaklarını söyledi. Özgür Özel ayrıca, hiçbir partinin bir başka partinin hepsinin nereye oy vereceğini sorgulamak gibi bir hakkının olmadığını söyleyerek bunun da Anayasa'ya aykırı olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.