Özgür Özel'den İzmir yorumu: İnce eleyip sık dokuyoruz

Özgür Özel'den İzmir yorumu: İnce eleyip sık dokuyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilgili, "İzmir’i ince eleyip sık dokuyoruz. Geçen hafta 46 milletvekili arkadaşımızı gönderdim. Üç gün boyunca dolaştılar, her ilçenin raporu geliyor" dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken partilerin adaylık çalışmaları da son hız devam ediyor. Bu kapsamda CHP’de gözler Perşembe günü toplanacak Parti Meclisi’ne (PM) çevrildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Özgür Özel, "Bu yerel seçicimin öneminin farkındayız. Unvan maçı gibi bir şey olacak. Psikolojik üstünlüğün kimde olduğunu gösterecek. Yerel seçimlerde muhalefetin başarısız olması iktidarın gücünü perçinleyecek. Bu nedenle muhalefete muhalefet etmiyoruz. Muhalefet partileriyle polemiğe girmiyoruz" ifadelerini kullandı.

82504.jpg

İYİ Parti'nin mi kastedildiği sorulan Özel, "Ben bizim çatıda çok isteyip yapamadığımız birlikteliği tabanın, seçmenin sağlayacağına inanıyorum. Biz İYİ Partilileri kendimizden çok farklı görmüyoruz. Cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, Atatürk’e bağlı insanlar olarak görüyoruz. Ben İYİ Partililerin CHP’nin elindeki bir belediyenin AK Parti’ye ya da MHP’ye teslim edilmesini istemeyeceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Ankara için değerlendirmelerde bulunan Özel, "Anket şirketlerinin bana söylediği; İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısında ölçmedikleri kişi kalmamış. Ekrem Bey’e karşı 20, Mansur Bey’e karşı 12 ismin başarı şansını ölçtüklerini duyuyoruz. Ama hâlâ adaylarımızı zorlayacak adayları bulamıyorlar" diye konuştu. Özel, anket şirketlerinden duyduklarını belirten Özgür Özel, bir anketçinin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul için “Sizin kaybedecek adayları arıyorsunuz” dediğini aktardı.

"İZMİR CHP’NİN KALESİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı hakkında açıklamalarda bulunan Özel, "İzmir CHP’nin kalesi. İzmir’i ince eleyip sık dokuyoruz. Geçen hafta 46 milletvekili arkadaşımızı gönderdim. Üç gün boyunca dolaştılar, her ilçenin raporu geliyor. Bunun Tunç Soyer’in memnuniyet anketlerinde çıkmaması olarak yorumlanması doğru değil. Kendisiyle arkadaşız, aynı okulda, Bornova Anadolu Lisesinde okuduk. Hepimiz en iyi sonucun arayışındayız" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.