Özgür Özel'den Mustafa Kayalar'a destek!

Özgür Özel'den Mustafa Kayalar'a destek!

Bir dizi ziyaret için İzmir'e gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gerçekleştirdiği basın toplantısında görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'a destek verdi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bir dizi programa katılmak üzere İzmir’e geldi. İlk olarak CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Özel’i, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi karşıladı. Özel ziyaret sonrası il başkanlığında Yücel ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Özel İzmir’den iktidara eleştirilerde bulundu.

ozel-den-iktidara-asbest-tepkisi-iki-enayiden-biriyiz-2545.webp

Menderes’te yaşanan süreç hakkında konuşan Özel, “Salonda büyük bir suçlu var. Suçu Menderes ilçesini AK Parti’den almak. Halka yakın kişiliğiyle çalışkanlığıyla Menderes ilçesini AK Parti’den aldı ve AK Parti’nin nefretini, kinini bunu karşılığında AK Parti’nin kötü hamlesini karşısında buldu. Mustafa Kayalar kendinse yapılan bir takım iftiralar sonucunda hakim karşına çıktı. Hakim karşısında bir gün boyunca sorgulandı. Hakim kendisini tutuklamadı. Ama alamadıkları her belediyelerde hasımsızlıkları ile Süleyman Soylu devreye girdi ve kendisini görevden uzaklaştırdı. Menderes Belediyesi’nin tam oyla, fire vermeksizin Kayalar yerine belediye başkanvekilini seçmesi memnuniyet duyduğumuz bir şey. Kendisinin bir an önce göreve getirilmesi Menderes halkının kararıdır. Menemen’de belediye başkanı ile ilgili ihbarlar gelince ilk soruşturmayı CHP açmış, ihraç etmişti. Mahkeme sonradan gelmiş ve görevden almış. Sonra seçim oldu, kura çekilmiş, herkesin önünde yapılmış. Kurada neymiş içinde görülmemiş. Utanmadan sıkılmadan buna itiraz ettiler. Kirli ilişkilerle kendi istedikleri kişiyi seçtirdiler. Oyunbazlıkla, türlü rezilliklerle belediyeyi Menemenlilerin elinden alıp bir AK Partiliye verdiler. Menemen Belediye başkan adayı Durmaz Bayraktar’dı. Ne oldu şimdi? Bu olanlardan sonra belediye başkan yardımcısı yapıldı. Menemenlilerin seçmediği adamı bu yönetsin diye göreve getiriyorlar. Menderes’in, Urla’nın, Menemen’in hakkını soracağız, bu yaptıklarınızı fitil fitil burnundan getireceğiz. Seçimlerde oylarımızı arttıracağız” dedi.

1740578.jpg

“İZMİR’DE OTEL OLMAYACAK YERDEN DUMAN ÇIKMIYOR”

Son zamanlarda İzmir’de yaşanan orman yangınlarını da değerlendiren Özel, “Çeşme’de bir orman yangını oldu. Çeşme Belediye Başkanımız, tüm ilçe başkanlarımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi, kahraman itfaiyecilerimiz inanılmaz bir gayret gösterdiler, bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz. İzmir’de otel olmayacak yerden duman çıkmıyor. Bu konuyu dikkatle izliyoruz. O yangın yerlerine büyüteçle bakıyoruz. Kimler oralardan neler talep edecek, bakanlık üzerinden hangi yetkileri almaya çalışanlar diye bakacağız. O duman çıkması bu karanlık istekler yüzünden diyeceğiz. Geçen sene uçak lazım değil helikopter yeter diyen bakan şimdi yok. O gitti ama olan bize oldu. Bu mücadelede var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“İŞARET MISIR’DAN, SÖZLER HİTLERDEN ALINTI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “tek millet, tek devlet, tek bayrak” sözünü eleştiren Özel, “Zaman zaman çok eleştiriyorum. Ben eleştirince bir süre susuyor sona yine başlıyor. Tek devlet, tek millet, tek bayrak diyor. Rabia işareti vardı, o işi de bitti. İşaret Mısır’dan, sözler Hitlerden alıntı. Bunu tekrar etmeye utanır insan ya. Ben bunu deyince bir sene susuyor, İstanbul’da bir defa çıkardı. Bir kez daha diyorum; o kendine yakıştırıyor da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına Hitlerden alıntı bir slogan yakışıyor mu? Kimin şüphesi var tek devlet, tek bayraktan? İşin sonunu Hitler gibi tek liderden bahsedecek. Onu diyeceklerse senden bahsetmezler. Taşerona kadroyu muhalefetteyken verenlerden bahsederler. Faturalardan TRT payını muhalefet lideriyken başaran liderden bahsedeler. Senden bahsetmezler. EYT’liler umudu olan Kemal Kılıçdaroğu’ndan bahsedeler. Bu yapılanları saydık, hepsini yaptılar ama hep şeklen yaptılar eksik oldu hep” dedi.

YÜCEL: TEK ADAMDAN KURTULMAK İÇİN İNANÇLA ÇALIŞIYORUZ

Ülkenin ağrı bir kriz içinde olduğunu söyleyen İl Başkanı Yücel, “Ülkemiz hem ekonomik hem de yönetimsel anlamda derinleşen ağır bir krizin içinde. Saray iktidarı kendi yarattığı ucube sistemin, hiçbir şeyi anlamadığı halde yaptıkları söylemlerin kurbanı olurken ülkeyi de kendileriyle birlikte dibe çekmekten rahatsızlık duymuyor. Bu iktidara karşı halkımızın umudunu taze tutan CHP var. Dostlarımızla birlikte eşitliğe, hukukun üstünlüğüne, adalete inanan tüm vatandaşlarımızın desteğiyle tek adamdan kurtulmak için inançla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.