ÖzgürİGC Grubu konut projesini açıkladı 

ÖzgürİGC Grubu konut projesini açıkladı 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) 25 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan kongresi öncesi ÖzgürİGC Grubu toplu konut projesini de açıkladı. 

Konut sahibi olmanın İzmirli gazetecilerin de hakkı olduğunun vurgulandığı açıklamada, genel ve yerel yönetimlerle İGC’nin ortaklaşa yürüteceği konut projesinden öncelikle hiç konutu bulunmayan ve gayrimenkulü olmayan meslektaşların yararlanacağı belirtildi. 

1850 dairelik alan belirlendi 

ÖzgürİGC Grubu’nun açıklamasında, “Yaptığımız ön çalışma sonucunda İzmir’in üç ayrı bölgesinde toplam 1850 dairelik toplu konut alanları belirledik. Bunlardan biri Çiğli Balatçık’ta bin daire yapılabilecek 130 bin metrekarelik arazi. Diğeri ise Çiğli Harmandalı’nda 450 daire yapılabilecek 55 bin metrekarelik alan. Menemen Ulucak’ta bulunan 36 bin metrekarelik arazide de İGC üyeleri için 400 daire yapılabilecek alan tespit ettik” ifadeleri dikkat çekti. 

5cf6898a-3014-4924-b7aa-f1cdb19653b8.jpg

ÖzgürİGC Grubu’nun açıklaması şöyle: 

KONUT SAHİBİ OLMAK İZMİRLİ GAZETECİLERİN DE HAKKI 

Gazetecilerin sorunlarından biri olan kira ve konut konusunun çözüme kavuşturulmasını hedefliyoruz.  

Genel ve yerel yönetimlerle ortak yürütülecek çalışmalarda imzalanacak protokoller kapsamında basın emekçileri ve fikir işçilerinin ev sahibi olmasını planlıyoruz. 

Mülkiyeti Hazine Müsteşarlığına ait araziler üzerinde yaptığımız çalışmaya göre “Kamu Yararına Çalışan Dernekler” arasında yer alan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne tahsisi yapılacak yerlerde konut geliştirme projeleri hazırlanacak. 

Yaptığımız ön çalışma sonucunda İzmir’in üç ayrı bölgesinde toplam 1850 dairelik toplu konut alanları belirledik. Bunlardan biri Çiğli Balatçık’ta bin daire yapılabilecek 130 bin metrekarelik arazi. Diğeri ise Çiğli Harmandalı’nda 450 daire yapılabilecek 55 bin metrekarelik alan. Menemen Ulucak’ta bulunan 36 bin metrekarelik arazide de İGC üyeleri için 400 daire yapılabilecek alan tespit ettik. 

Genel ve yerel yönetimler ile İGC’nin ortaklaşa yürüteceği konut projesinden öncelikle hiç konutu bulunmayan ve gayrimenkulü olmayan meslektaşlarımız yararlanacak.  

TOKİ (Toplu Konut İdaresi) ile yapılacak protokol çerçevesinde ödeme planı ve mali sorumlulukları iki kurum tarafından belirlenecek projeyle gazeteciler uygun koşullarda kira öder gibi ev sahibi olacak. 

Toplu konut projesinin detayları gazeteciler arasında yapılan konuyla ilgili kapsamlı anketin değerlendirilmesi ile belirlenecek. 

İzmirli gazetecilerin de uygun koşullarda ev sahibi olabilmesi için olanakları araştırmaya ve gerekli adımları atmaya kararlıyız. 

ÖzgürİGC Grubu 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.