Özkan: Hepsi mi kader hepsi mi fıtrat?

Özkan: Hepsi mi kader hepsi mi fıtrat?

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Bartın’da 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından “Biz, kader planına inanmış insanlarız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, sosyal medya hesabında yayınladığı video ile tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciasının adından “Biz, kader planına inanmış insanlarız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile tepki gösterdi.

tuncay-ozkan-kimdir-tuncay-ozkan-nereli-kac-13459763-7953-amp.jpg

Özkan’ın “Hapsi mi kader, hepsi mi fıtrat” mesajıyla yayınladığı videoda, Erdoğan’ın Amasra’da söylediği “Birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil. Biz, kader planına inanmış insanlarız” sözleri yer aldı. Videoda, Erdoğan’ın, 2010 yılında Zonguldak’taki Karadon maden ocağında yaşanan facianın ardından söylediği şu sözlerine yer verildi; “Bu mesleğin kaderinde maalesef bu var. Bu mesleğe giren kardeşlerim de zaten girerken bu mesleğin içerisinde bu tür şeylerin olabileceğini bilerek giriyorlar.”

Videoda, “Tarih 13 Mayıs 2014, yok olan 301 can, ateş düşen yüzlerce ev; acı, korku ve çaresizlik” sözlerinin duyulduğu sırada, Türkiye ve dünya tarihini en büyük maden facialarından birisi olan Manisa Soma’da yaşananlara yer verildi. Videonun Manisa Soma faciası kısmında, maden girişinin üzerinde “Önce iş güvenliği” yazısının yer alması dikkat çekti.

Videoda, AKP iktidarları döneminde yaşanan maden facialarına ilişkin, “2002-2022 yılları arasında en az bin 989 maden işçisi hayatını kaybetti” bilgisi de paylaşıldı.

Videoda, bir madencinin cenazesinde, madencinin ablasının Erdoğan’a, “Kardeşim 10 gün önce, 15 gün önce, ‘Burada gaz kaçağı var’ demişti. ‘Patlatacaklar bizi burada’ demiş. Nasıl ihmal oldu? 10-15 gün önce söylemiş, kardeşimin içine doğmuş” sözleri de yer aldı. Video, “Hepsi mi kader” yazısıyla son bulduğu görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.