Özkan Özbay'dan Mevcut Yönetime Sert Eleştiriler

Özkan Özbay'dan Mevcut Yönetime Sert Eleştiriler

Can Radyo'da Gökhan Kafalı ile Ege'nin Gündemi Programının bu haftaki konuğu, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Özkan Özbay oldu.

Aday olmaya karar verme sürecinin anlatan Özbay, "Bizim sahneye çıkış noktamız bu pandeminin ortaya çıkışı. Şu an mevcut idare taksicilerimize bir tane maske dağıtamadı. Devam eden sorunların üzerine bu süreç de eklenince kara verdik. Odaların görevi böyle zamanlarda üyelerine destek olmak, onları korumak kollamak, onların işlerinin kolaylaştırmaktır. Buralar ticarethane değil. Buralar bir şirket gibi yönetilmez. Esnafa hiç destek olunmadı aksine bu En Taksi dediğimiz taksi çağırma sistemi getirildi ve zoraki belediye ruhsatı dayatması uygulandı. Bu cihazı takmayan belediye ruhsatı alamadı. Arabası kapandı. Dört yıldır sorunları bitmeyen bir sistemi alelacele bir şekilde pandemi döneminde işlerimiz bozukken böyle bir dönemde bize bu cihazları taktırdılar. Bunları unutmak mümkün değil. Bu dönemde bu acele ne? Pandemi döneminde yönetimin tutumu hiç hoş değil. Mevcut idarenin tutumu şu: Ya belediyenin temsilcisi gibi ya bakanlığın temsilcisi gibi ya da firmaların temsilcisi gibi davranıyorlar. Yasa gereği sen esnafın menfaatini korumak için seçiliyorsun. Bugüne kadar esnafın yanında duracağına esnafın karşısında durdular. Esnaf bunu biliyor. " ifadelerini kullandı.

1-002.jpg

"Esnaf Bu Rüşveti Yemez"

Mevcut yönetime ağır eleştirilerde bulunan Özbay,"2005'ten sonra mevcut başkanın ilk dönem hepimiz yanında olduk. İyi şeyler anlatıyordu. Vaatlerinin hiçbirini gerçekleştirmedi. Şoför masası kuracaktı vazgeçti. Deneyimli üyelerimizden bir komisyon kuracaktı. Kadınlara çok destek olacağız dedi. Olmadı. Sosyal olan hiçbir aktiviteyi hayatta bırakmadı, hepsini bitirdi. Para odaklı. Esnaftan nasıl para alabiliriz? Araca hangi cihazı takabiliriz? Taksiciyi nasıl baskıyla yönetebiliriz anlayışı tamamen hakim. Sosyal tesislerimiz yok. Hiçbir şeyimiz yok. Tamamen maddesel bir yönetim var. Düne kadar duraklara uğramıyorlardı bugün kahvaltılı toplantılar yapıyorlar. Esnafa rüşvet gibi oluyor ama bizim esnaf bunu yemez. "ifadelerini kullandı.

Oda Yönetimi Kampla İlgili Kararlara İtiraz Etti Ancak...

Çeşmealtı Kampında olanları anlatan Özbay,"14 bin metrekarelik denize nazır arsamız var. Bunu rahmetli Seyfi baba 50 yıl önce almış. Daha sonra içine tesisler yapılmış. Tüm esnafın yararlanabileceği bir tesis olmuş. Mevcut yönetim bir şirketle anlaşıyor. Bizim burada tadilat yapmaya paramız yok diyor ve yüzde 50 şirket, yüzde 50'de Oda alacak diye anlaşıyorlar. Bize yönetim kurulunda böyle anlatılıyor. Yönetici arkadaşlarımız kampla ilgili tüm uygulamalara karşı çıkmıştır, itiraz etmiştir ama mevcut başkan kimseyi dinlemez. Tek adam yönetimi vardır, baskı vardır, dayatma vardır. Gün geçti. Artı maliyetlerden dolayı bizim arsa küçülmüş. Yapılan anlaşmada sıkıntı var. Odaya verilen 48 daire, müteahhitin payı 110'a yakın daire var. Mevcut başkan satmadık diyor. Nerde bunun yarısı? Hibe mi ettin? Hediye mi ettin? En son ilkokul matematik hesabıyla anlatıp paylaşacağım. " diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.