Özkan'dan 'gevrekli' enflasyon eleştirisi: Enflasyon rakamlarınız yalan!

Özkan'dan 'gevrekli' enflasyon eleştirisi: Enflasyon rakamlarınız yalan!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, gevrek zamları üzerinden enflasyon değerlendirmesi yaparak hükümeti eleştirdi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'de aylık periyotlarla tezgahına gidip sohbet ettiği simitçi Rojhat Akçakale ile fiyatları ve yurttaşın alım gücünü konuştu.

Akçakale ile geçen yılın ekim ayında yaptığı fiyat sohbetini de paylaştığı video ile anımsatan Özkan, "Geçen yıl 2,5 TL olan simit bu yıl 5 TL. Bir dilim peynir geçen yıl 2,5 TL idi şimdi 5 TL. 2,5 TL olan boyozun fiyatı da 5 TL'ye yükseldi. Sizin enflasyon rakamlarınız yalan. Hayatın gerçeği sokakta, tezgahlarda halkın sırtında yük olmuş durumda. Millet seçimi bekliyor" dedi.

chp-li-ozkan-yeniden-o-tezgahta-iktidara-gevrek-boyoz-fiyatlariyla-enflasyon-salvosu-123357.jpg

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Alsancak’ta simit tezgahı olan Rojhat Akçakale ile sohbet ederek sokağın nabzını tuttu. Akçakale ile belirli aralıklarla sohbet eden Özkan, geçen yılın ekim ayındaki fiyatlarla şu anki fiyatları karşılaştırarak yüksek artışa dikkat çekti.

Özkan, Rojhat Akçakale ile 2021 yılının ekim ayındaki fiyat sohbeti ile şimdiki görüşmesinin görüntülerinin yer aldığı videoyu “Geçen yıl 2,5 TL olan simit bu yıl 5 TL. Bir dilim peynir geçen yıl 2,5 TL idi şimdi 5 TL. 2,5 TL olan boyozun fiyatı da 5 TL'ye yükseldi. Sizin enflasyon rakamlarınız yalan. Hayatın gerçeği sokakta, tezgahlarda halkın sırtında yük olmuş durumda. Millet seçimi bekliyor" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.