Öztürk’ten, Yunanistan yasağına destek

Öztürk’ten, Yunanistan yasağına destek

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, “Biz onlara hem turist hem döviz kazandırıyoruz ama karşılığında bambaşka bir davranış görüyoruz. Bu nedenle alınan karara saygılıyız, destekliyoruz” dedi

Mehmet ÖZDOĞRU - İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıya, son günlerde kamuoyunda yankı uyandıran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Yunanistan limanlarına yasaklama kararı damga vurdu. Bakanlığın almış olduğu kararı değerlendiren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Yunanistan limanlarına yönelik bu girişiminin beklenen ve doğru bir adım olduğunu belirterek, kararı desteklediklerini açıkladı. Öztürk, “Biz burada turist gelsin diye elimizden geleni yaparken, kendi vatandaşlarımızın 1,5 milyonu adalara tatile gidiyor. Orada inanılmaz bir ekonomi yaratıyoruz. Adalara giden Türk turistler ise diğer Avrupalı turiste oranla en az 4 kat daha fazla harcama yapıyor. Yunanistan'ın oraya giden gemilerimize gereksiz yere teknelerimizi, gemilerimizi alıkoyması kabul edilemez” diye konuştu.

Türkiye'nin seneler boyunca daha fazla esneklik gösterilen beyaz listeye geçmek için uğraştığını söyleyen Öztürk, “Şimdi bizim gemilerimizi denizlerde tekrar gri ve ardından siyah listeye alma girişimi var. Bunu kesinlikle kabul edemeyiz. Gerekirse hiç bir zaman oraya gitmeyebiliriz de. Çünkü biz hem turist gönderiyor hem döviz kazandırıyoruz ama karşılığında bambaşka bir davranış görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kruvaziyer turizminde bu yıl daha umutlu olduğunu dile getiren Öztürk, “Kruvaziyerde bu yıl kesinlikle bir daralma yok, aksine 12 milyar dolarlık 20 yeni kruvaziyer siparişleri verildi. Biz de içinde bulunduğumuz bu dönemi kendimiz için hazırlık süreci olarak görüyoruz. Türkiye'ye yönelik kötü algıyı yurt içi ve yurt dışı platformlarda dile getirdik. Gittiğimiz fuarlarda gördüğümüz ilgi nedeniyle 2018-2020 yılları için İzmir adına ümitlendik. Devletimiz de atağa geçti ve kruvaziyerle gelen yolcu başına verilen 30 dolarlık destek sayesinde İzmir, eski günlerine tekrar kavuşacaktır” dedi.

Öte yandan meclis toplantısında oda seçimlerinin ertelenmesi de gündeme geldi. Şube Başkanı Yusuf Öztürk seçimlerle ilgili olarak henüz adaylığını açıklamadığını belirterek DTO merkez yönetimi seçimlerinde ise Meclis Başkanı Geza Dologh gibi Metin Kalkavan’a destek vereceğini açıkladı. Toplantıya katılan Malta Başkonsolosu Franklin Aquilina da ülkesindeki yatırım olanaklarını üyelere anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.