'Özür Bekleniyor' mobilyacı!

'Özür Bekleniyor' mobilyacı!

Türkiye’nin sayılı mobilya firmalarından olan Yataş’ın yeni konsept mağazacılık zinciri EnzaHome'a, İzmir’de elektrik hırsızlığı suçlaması yapan Alfa Tıp Merkezi, mağaza üstüne astığı pankartla firmayı özür dilemeye davet etti.

MEDYA EGE - Türkiye’nin ünlü mobilya devi Yataş’ın yeni konsept mağazacılığı Enzahome, Bornova’da bulunan mağazasında elektrik hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle mahkemelik oldu. Enzahome mağazasına, hemen üstünde bulunan Alfa Tıp Merkezi’ne ait jeneratörden kabloyla elektrik çekerek mağazasında kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla hırsızlık suçlamasında bulunuldu.

Tıp Merkezi'ne ait olan bodrumdaki jeneratörde bakım yapıldığında ortaya çıkan hırsızlıkla ilgili olarak Alfa Tıp Merkezi hukukçuları, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları başvuru öncesi Enzahome tarafından yapılan elektrik hırsızlığını İzmir 3. Sulh Mahkemesi’ne başvurarak, bilirkişi incelemesiyle tespit yaptırdılar.

Enzahome mağazası tarafından yapılan hırsızlığın bilirkişi incelemesi ve mahkeme kararıyla tespitinden sonra Alfa Tıp Merkezi'nin avukatları, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Enzahome firmasının tıp merkezine ait olan ve tıp merkezi olduğu için bulundurulması zorunlu olan bodrum kattaki jeneratörden kaçak kablo çekilerek, Enzahome mağazasına elektrik alındığı iddialarını mahkemenin tespit kararıyla birlikte savcılığa verip, hırsızlık yapanların ve yapımında sorumlu olan kişilerin yargılanmasını talep ettiler.

Alfa Tıp Merkezi yetkilileri ise hukuki yollara başvurmadan önce Enzahome mağazasının yetkilileriyle görüşmeye çalıştıklarını, maddi zarardan vazgeçip, bir özür dahi dilemediklerini belirterek, mahkeme kararıyla sabit olan suçtan dolayı şikayetçi olmaktan başka çareleri kalmadığını belirttiler.

Alfa Tıp Merkezi’nin duvarına, suçu işleyen Enzahome mağazasının tabelasının hemen üstüne ‘Bu mobilyacı hastanenin jeneratörünü kaçak olarak kullanırken yakalanmıştır’ pankartı asarak durumu kamuoyuyla paylaşan Alfa Tıp Merkezi yetkilileri, önceki gün aynı yere Enzahome tabelasının hemen üstüne ‘Mobilyacıdan Özür Bekliyoruz’ pankartı astı.

Bir yandan mahkemelik olan, bir yandan da sosyal medyada gündem olan olayla ilgili olarak merkezi İstanbul’da bulunan Yataş firmasının, Enzahome mağazasında yaşanan bu olaydan dolayı Alfa Tıp Merkezi’nden özür dileyip dilemeyeceği, dileyecekse nasıl dileyeceği de kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

İstanbul’dan konuyla ilgili olarak bilgilerini ve cevaplarını almaya çalıştığımız Yataş firması yetkilileri ise konuyla ilgili olarak kendilerine hukuki yoldan ulaşmış bir dava, şikâyet vs. olmadığını, bu nedenle cevap vermeyi uygun görmediklerini belirttiler.

img-20240306-wa0058.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.