Özuslu açıkladı: Bayraklı'daki evlerin yüzde 70'i çürük

Özuslu açıkladı: Bayraklı'daki evlerin yüzde 70'i çürük

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, IMATECH - Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, IMATECH - Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarında İzmir'e dair önemli açıklamalarda bulundu.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu "Bayraklı'da test ettiğimiz 33 bin binanın yüzde 70'inin mühendislik hizmetleri, teknik, depreme dayanıklılık ve hazırlık olarak yeterli düzeyde olmadığı görülüyor" dedi.

20230315-111434-1.jpg

YÜZDE 70'İ YETERSİZ!

Mustafa Özuslu deprem konulu konuşmasında şunları aktardı: "Bir gerçekle karşı karşıyayız, deprem… Büyük bir depremdi. Gerçekten de yüz yılın en büyük doğal felaketi ama şunu bilmek zorundayız. Doğal felaketler, depremler olacaktır; İzmir’i de bekliyor. Depreme hazırlık için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Deprem bölgesindeki sanayiciler etkilendi. Türkiye’nin en büyük oranda sanayi merkezleri olan İstanbul, Kocaeli ve İzmir gibi bölgelerde deprem olduğunda buna ne kadar hazırız diye sanayi tesisleri sormalı.

Ücretsiz yapı risk tespiti yapıyoruz, bunları yaptırın. Önlem alalım. Bayraklı’da incelenen 33 bin binanın yüzde 70’inin mühendislik hizmetleri ve depreme dayanıklılık açısından yeterli düzeyde olunmadığı görülüyor. Bundan sonra yapacağımız her fabrikayı daha dayanıklı yapalım. Olası bir depremde sanayi ve üretim ayakta kalsın. Çünkü üretirsek var olacağız. Depremin can kayıpları yanında ekonomik yıkıntı da yaşanır ki bunun altından kalkmak çok zordur."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.