Paça çorbası tescillendi

Paça çorbası tescillendi

Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tarihi 1950’li yıllara uzanan ve ünü sınırları aşan, yöreye özgü ‘koşma’ simidiyle servis edilen Antalya paça çorbasının coğrafi işaret belgesi aldığını açıkladı.

Antalya paça çorbası, Muratpaşa Belediyesi’nin yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret belgesi aldı. Antalya paça çorbası ve belge tanıtım töreni Başkan Uysal’ın katılımıyla Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda gerçekleşti. Başkan Uysal, Antalya’nın doğal kaynakları, coğrafyası, insan yapısı, antik kentleri, hikayeleri, tarihi, şarkıları, manileri, efsaneleri, edebiyatı, şiiri ve yemekleriyle bir bütün olduğunu söyledi. Bu değerlerin bir arada tutulması, unutulmaması gerektiğini belirten “Gelecek kuşaklara aktarılması gereken, şehrin kimliğini, karakterini, farkını ifade eden değerler” açıklamasını yaptı.

aw714324-06.jpg

Başkan Uysal, “Antalya’mız dağları itibarıyla hayvancılık memleketi. Yörük memleketi onun getirdiği üretim biçiminin, sosyoekonomik tablonun getirdiği detaylardan biri de Antalya paça çorbası. Bu çorba koşma simidiyle sunulur. Antalya'mıza özgü, pekmezsiz bir simit, onunla sunulur. Terbiye tarifi farklıdır ve terbiyesi de servis sırasında eklenir. Et parçaları, kaynamış et suyu, terbiye apayrı tencerelerden, apayrı kapılardan gelir. Ve çok farklı bir lezzeti vardır” diye konuştu.

aw714324-02.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.