PADİŞAH YAŞIYOR! VAY ARKADAN SALLAYANIN HALİNE!

PADİŞAH YAŞIYOR! VAY ARKADAN SALLAYANIN HALİNE!

Ali Eyce yazdı

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun, birilerine ağır sözler söylemesi ve sonrasında görevinden istifa etmesini yazmak için asla nedenim olmadı.

Bakın eski köşe yazılarımıza, sık sık yalan konuşmayın, dedikodu yapmayın, siyaseti ve siyasetçi kimliğini yıpratmayın diye kaleme almışlığımda vardır.

Teknoloji artık o kadar gelişti ki, değil siyasette, ekonomide, ticarette, sporda evde karı koca arasında yaşananları bile kayıt eder, gösterir, rezil eder, haklı veya haksız çıkarır hale getirebiliyor.

Yani oturduğunuz yerde temizlikten bahsederken, elinizi burnunuza karıştırmak için götürdüğünüz kayıtlar itibarınızı iki kuruşluk edebilir.

Cesaretiniz ve gücünüzle ilgili ahkâm kesip, hikâyeler anlatırken, ağladığınızı gösteren kayıtlar, psikolojinizi mahvedebilir.

Her insana, her düşünceye, her canlı saygım var dediğiniz ortama düşen, birilerini ötekileştirme ve öteki görme çabanız, hedeflerinizi yok edebilir.

dedikodu-yapan-iki-kadin-e1542037625594.jpg

Eskiler derler ya, ‘Dilin kemiği yok’ , şimdilerde dilin kemiği varsa bile, dilin kaydı çok.

Eskiler derler ya, ‘Yalancının mumu yatsıya kadar’, şimdilerde yatsıya bile dayanmıyor, saniyeler içinde ortaya çıkıyor, yalan ve yalanın nedeni.

Eskiden biz gazetecilere sorarlardı, ‘Onu yazıyorsunuz, bunu çiziyorsunuz, korkmuyor musunuz?’

‘Mesleğimiz yapıyoruz, doğru neyse onu yazıyoruz, doğru olanın her daim yanındayız, doğrudan şeytan korkar’ gibi laflarla kendimizi savunuyor, korkumuzu azaltıyor, güvenimizi çoğaltıyorduk.

Bu gelişen teknolojinin içinde şimdi aynı soruyu biz insanlara soruyoruz, “Onu konuşuyorsunuz, buna laf çakıyorsunuz, korkmuyor musunuz?’

Eski zaman ve yeni zaman arasında bu kadar gelip gitmişken şu notu da son cümle olarak düşelim.

Eskidendi o, ‘Padişahın bile arkasından konuşulur’.

Şimdilerde konuşulanlar konuşulduğu gibi en önlere düşüyor, en önlerde oturanları da düşündürüyor.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.