Pakistanlı ''Yunuslar'' Lahor'da Göreve Başladı

Pakistanlı ''Yunuslar'' Lahor'da Göreve Başladı

Türkiye’deki “Yunus” timlerinin benzeri, Türk Polis Teşkilatı uzmanları koordinesinde sürdürülen yaklaşık 1,5 yıllık hazırlık aşamasından sonra Pakistan'ın Lahor kentinde göreve başladı.

Pakistan’ın en büyük ve kalabalık eyaleti olan Pencap’ın başkenti Lahor Emniyet Biriminde görev almak üzere Türkiye’deki ''Yunuslar'' olarak bilinen Motosikletli Polis Timlerinin mezuniyet töreni büyük ilgi topladı.

Törene katılan Şahbaz Şerif, Türkiye’nin Pakistan’ın gelişimine sunduğu katkıdan övgüyle bahsederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ise Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşliğe vurgu yaparak, tarihte iki ülkenin birbiriyle olan dayanışmasını hatırlattı. Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde Yunus timlerinin suçla mücadelede önem arz ettiğine değinen Girgin, “Pakistanlı Yunuslara” başarılar diledi.

RVNFKVNFLKVS

AYAKTA ALKIŞLANDI

Motosikletli timlerin Türk ve Pakistan bayraklarıyla yaptığı gösteri ve geçiş töreni izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif’in Türkiye’yi örnek alarak Pakistan’da kurulmasını rica ettiği “Yunus” timlerinin benzeri, Türk Polis Teşkilatı uzmanları koordinesinde sürdürülen yaklaşık 1,5 yıllık hazırlık aşamasından sonra törenle Lahor’da hizmete girdi.

Yunus timleri ile benzer üniforma, ekipman ve motosiklet kullanan Pencap Yunus Timlerinin hizmete alınması törenine Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'in yanısıra İslamabad Büyükelçimiz Sadık Babür Girgin, Yunuslar projesinin yetkilileri olan dördüncü sınıf emniyet müdürleri Muhittin Murat Yener, Nail Aydın, Yasin Demir ve Türk Polis heyetleri hazır bulundu.

SRUODEZI

YENER: ''AZİZ ŞEHİTLERİMİZE ADIYORUZ''

Yunus Timlerinin Pencap'ta kurulumunda sorumlu 4. sınıf Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener yaptığı açıklamada "6 aydır Lahor'da görev yapıyorum. Aramızda 6 bin kilometre olmasına rağmen buradaki Türk ve Türkiye sevgisini tarif etmek mümkün değil. Bu derece bizimle üzülüp bizimle sevinen başka bir ülkenin olacağını sanmıyorum. Bu sevgiye layık olabilmek ekip olarak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Gerçekten de muhteşem bir açılış töreni oldu. Tören boyunca buradaki Türkler olarak kendimizi Türkiye'deki bir polis okulu mezuniyetinde gibi hissettik. Bir şehit çocuğu olarak binlerce kilometre uzakta Türkiye adına yaşattığımız bu başarıyı öncelikle aziz şehitlerimize adıyoruz. Menfur olaylar yaşanan Türkiye'mize bir tebessüm, bir gurur vesilesi sunmak en büyük mutluluğumuzdur" dedi.

Türk polisinin Pakistan / Pencap polisinde görevlendirdiği dört personeli, başka projeleri de sonuçlandırmayı hedefleyen çalışmalarına da aynı özveriyle devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.