Palmira Tekrar Suriye'nin Kontrolüne Geçti

Palmira Tekrar Suriye'nin Kontrolüne Geçti

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında IŞİD kontrolüne geçen Palmira Antik Kenti, Suriye ve Rusya ordusu tarafından ortak gerçekleştirilen operasyonla IŞİD'in elinden geri alındı. Rus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre son 24 saat içerisinde 100'ün üzerinde IŞİD militanı vuruldu.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bölgeden aktardığı bilgiler, bir çok alanda IŞİD'e karşı büyük operasyonlar gerçekleştirildiği yönünde. Bölgeden gelen görüntülere göre, şehrin bir çok yerinde binalardan siyah duman çıktığı, tank ve silah eklenmiş araçlardan ateş açıldığı görülüyor.

medyaege-palmira

Bölgede Suriye Rejime bağlı olarak savaşan askerlerin sosyal medyada paylaştığı bir fotoğrafta Palmira Antik Kenti girişinde zafer işareti yapan bir rejim askeri görülüyor. Öte yandan Suriye Rejim Ordusu'yla bir hareket eden Rus savaş uçakları, kent yakınlarında IŞİD hedeflerini vuruyor. Rusya'dan yapılan açıklamaya göre 24 saat içerisinde 158 hedefin vurularak 100'den fazla IŞİD militanının öldürüldüğü bilgisi verildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden Rami Abdulrahman konuyla ilgili olarak Suriye Ordusu ve Rusya'nın bir anda harekete geçip, Antik Kent de dahil olmak üzere Palmira'nın üçte birini çok kısa sürede ele geçirdiğini aktardı

Palmira Antik Kenti'ni bir yıldır elinde tutan IŞİD, şehirde bir çok tarihi eseri, özellikle heykelleri yok etmiş ancak kenti yıkmayacağını açıklamıştı. Şehirde bir çok kanlı infazı gerçekleştiren terör örgütü, en son medyada yer alan görüntülerde 25 rejim askerini 25 çocuğa öldürtüyordu. Rejim kuvvetlerinin ilerleyişiyle beraber antik kent IŞİD'den kurtarılmış oldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.