Pancar şekerinden üretilen meyveli maden suyunu tercih edin

Pancar şekerinden üretilen meyveli maden suyunu tercih edin

Freşa Üretim Koorinatörü Yasin Günaydın maden suyu hakkında bilgiler verdi. 

Günlük tüketimlerimizde kullandığınız sofra şekeri olarak bildiğiniz sakkarozdur. Doğal tatlandırıcılar arasında kalitesi ve güvenilirliği en yüksek şekerdir. En yüksek sakkaroz konsantrasyonları ise şeker kamışı ve şeker pancarında bulunur. Şeker kamışı Ekvator kuşağı iklimine uygunluk gösterdiğinden ülkemizde üretilememektedir. Ülkemizde şeker pancarı kullanılarak sofra şekeri (sakkaroz) üretilmektedir ve besleyici özelliğiyle ortalama gram başına 4 kalori sağlar. 

Sakkaroz, kolay sindirilebilen bir besindir. Bu da vücut için kolay bir enerji kaynağı anlamına gelir. Mideden sonra ince bağırsakta kısa sürede kana karışmaya başlar’’ diyen Freşa Üretim Koorinatörü Yasin Günaydın ürünlerinde yalnızca pancar şekeri kullandıklarını söyledi.
Günaydın, "Şekerin gıdadaki en önemli işlevi tatlı tadıdır. Tatlı tat, enerji için duyusal bir ipucu ve bir zevk kaynağı olarak hizmet eder. Tatlılık, doğuştan gelen birkaç lezzetlerden biridir ve insanların kalorisi yüksek ve toksik olmayan yiyecekleri seçmelerini sağlamak için tatlı tadı tercihi önemlidir. İçecek ürünlerinde şeker, bazı aromaları arttırmak için diğer bileşenlerle etkileşime girerek aroma profiline katkıda bulunmada önemli ve benzersiz bir rol oynar. Şeker ilavesi, içeceklerin aromasını artırarak lezzeti arttırır. Bir meyve aroması hiçbir tat özelliğine sahip değildir, ancak bir kez şekerle birleştirildiğinde, şekerin tatlılığı ve lezzet aroması sinerjik olarak çalışır. Örneğin, şekersiz bir içeceğe şeftali aroması eklenirse, içeceğin tadı olmaz, ancak çözeltiye şeker eklenirse, tatlılık ve şeftali aroması algılanabilir. Şeker ilavesi, içecekler gibi meyve bazlı ürünlerdeki tatlılığı ve asitliği de dengeler. Doğal tatlandırıcılar arasında kalitesi ve güvenilirliği en yüksek şeker; sofra şekeri (sakkaroz)dir. Freşa olarak, kalite inancımızdan ödün vermemek ve tüketicilerimize sağlıklı ve lezzetli ürünleri sunmak adına, ürünlerimizde yalnızca sakkaroz şekeri kullanıyoruz" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.