Pandemi döneminde egzersiz yapmak, maske takmak kadar önemli

Pandemi döneminde egzersiz yapmak, maske takmak kadar önemli

Alsancak Private Training Studio’nun sahibi Emrecan Karakuş evde kaldığımız pandemi dönemi boyunca yapılan egzersizlerin, vücuda pek çok önemli fayda sağladığını söyledi.

Düzenli spor yapmanın insan sağlığına ve psikolojisine olan faydaları saymakla bitmediğini belirten Emrecan Karakuş, Pandemi döneminde yapılan egzersiz maske takmak kadar önemli olduğuna da dikkat çekti.

İyi bir yaşam tarzının temeli için spor yapmak gerektiğini kaydeden Karakuş, şu bilgileri verdi: “ Yaşlandığında sağlık sorunları ile karşılaşmak istemeyenler, gençliğinde bolca spor yapmalıdır. Düzenli spor yapan insanların daha mutlu olduğu ve günlük yaşamlarında daha aktif olduğu da yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Düzenli bir şekilde spor yapanların bağışıklık sistemleri daha güçlü olmakla birlikte hastalıklara karşı son derece dirençlidirler. Bir spor dalına zaman ayıramayacak yoğunlukta olanlar için ise günde 15-20 dakika kadar bir zaman ayırarak her yerde gerçekleştirebilecekleri egzersizleri yapmalarını öneririz. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak, corona virüsten korunmak için zorunlu maske takmak gibi önemli bir korunma yöntemidir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.