Pandemi Güzellik Algısını Değiştirdi

Pandemi Güzellik Algısını Değiştirdi

İsveçli güzellik ve teknoloji markası FOREO, dünyada güzelliğin ve tüketici alışkanlıklarının değişimi üzerine gerçekleştirdiği anket ile cilt bakımı hakkında birbirinden önemli bulgular elde etti.  

Teknoloji ve dünyadaki gelişmeler güzellik algılarını da değiştiriyor. Günlük bakım rutinine daha az vakit ayırmak zorunda kalan kadınlar, kısıtlı vakitlerini en verimli şekilde değerlendirmenin yollarını arıyor. Pandemiyle birlikte de evden çalışmanın ve ekran başında görünürlüğün artmasıyla kadınlar yüzlerini eskisinden daha fazla analiz etmeye başladı. Değişen güzellik algısı ve tüketici alışkanlıklarının dönüşümü üzerine İsveçli güzellik ve teknoloji markası FOREO bir anket gerçekleştirdi. One Poll UK tarafından yürütülen anket sonuçlarına göre cilt bakımı kadınlar için şu anda güzellik için en önemli gündem konusu. 

Ankete göre, pandemi dolayısıyla evlere kapandığımız ilk süreçten bu yana kadınların yüzde 60’ı makyaj yapmak yerine doğal güzelliklerine önem vermeye başladı. Bunun neticesinde kadınların herhangi bir makyaj ya da güzellik ürünü almak yerine cilt bakım ürünü tercih etme olasılığı 2 kata çıkmış oldu. Anket, cilt bakım alışkanlıklarının da geliştiğini ve evde profesyonel cilt bakımı talebinin eskisinden çok daha yüksek olduğunu da gözler önüne seriyor. Anket katılımcılarının yüzde 71’i evde profesyonel bakım sunan cilt bakım cihazlarıyla ilgilenirken, yüzde 73’ü de çok sayıda cilt bakım ürünü kullanmak yerine çok işlevli bir bakım cihazı aradığını belirtti. Cilt bakımı konusunun önemine işaret eden bir diğer sonuç ise şöyle: 18-34 yaş arası kadınların beşte biri video görüşmesi yapmadan önce ciltlerini hazırlamak için erken kalktıklarını ifade ederken, beşte ikisi ise toplantı esnasında görüntüsünden memnun olmadığı için kamerasını kapattığını söylüyor. Kadınların yüzde 60’a yakını cilt bakımı rutininin 10 yıl öncesine göre çok daha karmaşık olduğunu düşünüyor ancak kadınlar günde yalnızca 23 dakikasını cilt bakımına ayırabiliyor. İsveçli güzellik teknoloji makası FOREO, kadınların bu kısıtlı vakitlerinde doğal güzelliklerini ön plana çıkartabilecek etkili ve profesyonel bakımı akıllı cihazlarıyla sunuyor. Dünyanın ilk maske terapisini sunan UFO ile de tüketicilerin kişiselleştirebileceği ürünleri kullanma ihtiyacına yanıt veriyor. Uygulama aracılığıyla ve farklı maske tipleriyle kişiselleştirilen profesyonel bir bakım sunan cihaz, kadınların sağlıklı bir cilde kavuşmalarına yardımcı oluyor. 

1620712030_06_ufo_foreo_beauty_routine__3_.jpg

“Kozmetik ürünleri geçmişte kalabilir”

FOREO’nun CEO’su Boris Trupcevic cilt bakımının dönüşümüyle ilgili şunları söylüyor: “Özellikle pandemiyle birlikte ekran süresi katlanarak arttı ve en iyi şekilde görünme ve hissetme ihtiyacı hiç olmadığı kadar önemli hale gelmeye başladı. Doğal güzelliğimizi kucaklamak ve kendimize olan öz güvenimizi artırmak için de cilt sağlığımıza dikkat etmemiz dolayısıyla da cilt bakımına önem vermemiz gerekiyor. Yatak odalarını, banyoları ve el çantalarını dolduran kozmetik ürünleri, kadınlar daha akılcı teknoloji odaklı bir rutini benimsedikçe geçmişte kalabilir. FOREO akıllı cihazlarıyla tüketiciler verimli sonuçlar alarak bu dönüşümü deneyimleyebilecekler.”

Evin rahatlığında profesyonel spa deneyimi

Saniyeler içerisinde bir kâğıt maskenin 20 dakikada yapabildiğinden fazlasını yapabilen Kore’nin seçkin maske formüllerini dermal teknolojilerle birleştiren UFO, dünyanın ilk akıllı maske terapisini sunuyor. T-Sonic™ titreşimleriyle cildi hücresel düzeyde uyarmak için gözeneklerin derinliklerine ulaşarak, cilt bakım ürünlerinin etkinliğini artıran profesyonel bir spa deneyimi benzeri bir yüz masajı yapıyor. Hiper İnfüzyon Teknolojisi ile vücudun sıcak ve soğuğa verdiği tepkilerden yararlanarak etkili bir cilt bakımı sağlıyor. Cildi soğutan kriyoterapi modu ve cildi ısıtan termoterapi moduyla maske tedavisi uygulayan cihaz, farklı maske tipleriyle ve uygulama aracılığıyla da kişiselleştirilebiliyor. Ayrıca LED ışık terapilerinin gücünden de yararlanan UFO, kızarıklıkları ve ince çizgileri azaltmaya, cildi rahatlatmaya ve parlaklığı artırmaya da yardımcı oluyor. 

Bakım ve egzersiz bir arada!

Dünyanın en etkili ve güvenilir microcurrent (mikro akım) teknolojili yüz sıkılaştırma cihazı BEAR, yüz fitness’ında devrim yaratan teknolojisiyle kullanıcılarla buluşuyor. T-Sonic™ titreşimleriyle yüz ve boyundaki 69 kası çalıştırarak bakım ve egzersizi bir arada sunan cihaz, cildin kişisel antrenörlüğünü yapıyor. Microcurrent (mikro akım) teknolojisiyle vücudun doğal süreçlerini taklit eden elektrik akımları gönderen BEAR, kolojen ve elastin üretimini artırırken yüzün de sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Şok içermeyen patentli Anti-Shock System™ teknolojisi sayesinde de cildin dayanıklılığını ölçerek şok içermeyen yoğunluğu ayarlayabiliyor.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.