Pandeminin Panzehiri İhracat Oldu

Pandeminin Panzehiri İhracat Oldu

Hedeflerinin yurtdışında büyümek olduğunu belirten Akdenizrack Yönetim Kurulu Başkanı Saniye Kurt, “Pandeminin panzehiri bizim için ihracat oldu. Hedefimiz her yıl iki ülkede konuşlanmak” diyor.

İş dünyasında ‘erkek işi’ diye bir şey kalmadı. Artık kadınlar, erkeklerle özdeşleşen sektörlerde de başarılara imza atıyor. Akdenizrack’ın kurucusu Saniye Kurt da onlardan biri. 2007 yılında depolama, ambar ve raf sistemlerine çözüm sunan Akdenizrack şirketini kuran Kurt, İstanbul Bilecik deki 30 bin metrekarelik tesislerinde, aylık yaklaşık 2 bin tonluk üretim kapasitesi ile hizmet vermektedir.

Pandemide ihracat tarafını güçlendiren şirket yüzde 40’larda olan ihracatın payını yüzde 70’e çıkardı. Bugün Kenya ve Gana’ da merkez ofis ve showroomları bulunan şirketin ; Afrika bölgeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.. Afrika pazarına odaklanan ve çatısı altında 5 şirket bulunan Akdenizrack, geçen yıl 20 milyon dolar ( 170 milyon TL) olarak gerçekleşen cirosunu 2021 sonunda 30 milyon dolar (270 milyon TL) çıkarma hedefine doğru ilerlemektedir.

Her Yıl İki Ülke Hedefi

Gıdadan tekstile, hazır üründen otomotive A’dan Z’ye aklınıza gelebilecek her sektör için Afrika pazarına hitap ettiklerini dile getiren Saniye Kurt, “Müşterilerimize depolarında yerden tasarruf sağlamak, iş akışını hızlandırmak düzenli ve daha fazla depolama alanı yaratmak için en iyi çözümleri sunuyoruz” diyor.

saniye-kurt.jpg

Afrika’da keşfedilmeyi bekleyen daha bir çok potansiyel olduğuna dikkat çeken Kurt, “İhracat ağımızı genişletmek adına diğer ülkelere olan çalışmalarımız da devam ediyor. Hedefimiz her yıl iki ülkede konuşlanmak” diye ekliyor.

Online Satışların Etkisi

Şirket olarak pandemi nedeniyle yaşanan krizi fırsata nasıl çevirebileceğine odaklandıklarına da vurgu yapan Kurt, şunları anlatıyor: “Online satış bu süreçte oldukça popüler oldu. Bu durumda online satışa yönelen firmaların elinde hazır ürün bulundurmaları gerektiğinden bizler bu firmalar için malzemelerini stoklayabilmesi ve depo alanında düzen sağlayabilmesi için çalışmalara başladık. Bu süreçte onlar için projeler düzenledik ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler ürettik.”

İnsansız Depolar Geliyor

Online satışlardaki büyümenin süreceğini ve bunun da kendi sektörlerini büyüteceğini öngören Kurt, şu değerlendirmede bulunuyor: “ Sektörümüzde son çıkan teknolojiler ve yapay zeka etkisiyle insansız depolar daha fazla hayatımızda olacak. Bunları fırsat olarak görebiliriz. Sorunlar ise, en çok hammadde artışları, hammadde bulunma zorlukları, son zamanlarda yaşadığımız lojistik problemler ve konteyner bulunamama olarak sıralayabiliriz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.