Pandeminin Yükü Sağlık Çalışanlarında!

Pandeminin Yükü Sağlık Çalışanlarında!

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL ,Tüm dünyayı saran Covid-19 diğer adıyla Corona virüsüyle mücadelede, Sağlık Bakanlığının da, sağlık çalışanlarının da yalnız kaldığını ifade etti. 

Doğruyol, virüsle mücadelede sağlık çalışanlarımızın meslekleri gereği elbette önde olmalarının gerekli olduğunu,  ancak, sağlık bilgisi gerektirmeyen Covidli hastanın bir yerden bir yere taşınması, geri planda yapılabilecek bürokratik işlemler, ilaç dağıtma işlemleri vb. gibi diğer durumlarda, İçişleri bakanlığından, Milli Eğitim Bakanlığından, Tarım Bakanlığından, belediyelerden yani Sağlık Bakanlığı dışında kalan, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından faydalanılabileceğini ifade etti.

Covid le mücadelede sağlık çalışanlarının iş yükünün her geçen gün arttığını, işin içinden çıkılmaz hale doğru gidildiğini, covid-19 sebebiyle eşinden, çocuğundan, ailesinden ayrı olan pek çok sağlık çalışanının psikolojisinin bozulduğunu söyledi. 

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL,Tüm memurlar esnek mesai uygulamasına geçerken, zamanını covid li hastaya hizmet etmekle geçiren hastane çalışanları, karşısına kimin geldiğini bilemeyen aile hekimliği çalışanları, kimi taşıdığını bilmeyen adeta taksiye dönen 112 ambulans çalışanlarımız esnek mesaiye bile geçememekte ve tükenmişlik sendromuna girmek üzere bilesiniz dedi.  

Pandemi döneminde tüm sağlık çalışanlarının iş yükünün kat be kat arttığını ifade eden Doğruyol, filyasyon ekibinde çalışan arkadaşlarımızın Pazar günleri hariç haftanın diğer altı günü tulumların içinde, kan ter içerisinde hizmet vermeye çalıştıklarını filyasyon ekiplerinin yaptığı işi diğer belediye veya bakanlık memurlarının da yapabileceğini, 112 ambulans ekiplerinin zor koşullarda sürekli hasta taşıdığını, yine hasta taşımayla ilgili diğer kamu kurumlarının ve özel sağlık kuruluşlarında ve özel ambulans şirketlerinde bulunan ambulanslarında işin içine katılması gerektiğini belirtti. 

Doğruyol, bu dönemde tüm kamu, özel kurum ve kuruluşlarımızın birlikte olmaları gerektiğini, özellikle Sağlık Çalışanlarımızın iş yükünü alma çerçevesinde ivedilikle çalışma yapılması gerektiğini, covid salgınının tüm yükünün Sağlık Çalışanlarının sırtında kaldığını söyledi. 

Covidle hayatları pahasına mücadele edenler sağlık çalışanları, durmadan dinlenmeden çalışanlar sağlık çalışanları, Sayın Sağlık Bakanımızın açıklamasına göre, virüse yakalanan normal vatandaşlarımızdan yaklaşık 10 kat fazla, hastalığa yakalanan ve ölen yine sağlık çalışanları. Tüm bunlara rağmen ekonomik olarak geri plana atılanlarda, şu pandemi döneminde bile özellikle hastanelerde, soruşturma geçiren, ceza alan, mobbinge uğrayanlar yine sağlık çalışanları.

Devlet büyüklerimize sesleniyoruz diyen Doğruyol; Sağlık çalışanlarımız zor durumda. İş yükünü azaltacak, moral motivasyon verecek bir şeyler yapalım.  Hep birlikte yapalım. Biliniz ki bu sorun sadece Sağlık Bakanlığının ve Sağlık Çalışanlarının sorunu değil. Bu sorun 84 Milyon vatandaşımızın sorunu" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.