Paniğe neden olan o kokuya ilişkin soruşturma başlatıldı

Paniğe neden olan o kokuya ilişkin soruşturma başlatıldı

Tuzla’da çok sayıda kişinin etkilenmesine yol açan kimyasal kokuya ilişkin, “çevrenin kasten kirletilmesi” ve “kasten yaralama” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Tuzla’da dün akşam saatlerinde etkili olan kokuya ilişkin “çevrenin kasten kirletilmesi” ve “kasten yaralama” suçlarından soruşturma başlattı.

Tuzla’da İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane mahallelerinde etkili olan kokunun, bir firmaya ait özel vidanjör tarafından bu mahallelerin 2 kilometre ötesinde Şifa Mahallesi Patlayıcı Maddeler Yolu Caddesi üzerinde bulunan ve İSKİ tarafından kapatılan kanalizasyon sistemine boşaltılan kimyasal atıktan kaynaklandığı belirtildi.


Kokudan etkilenen 97 kişinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı, 62 kişinin bugün sabah saatlerinde taburcu edildiği kaydedilirken, 35 kişinin ise tedbir amaçlı hastanede tedavi altında tutulduğu öğrenildi.


Öte yandan, polis ekiplerinin kimyasal kokunun kaynağını belirlemek için kamera kayıtlarını inceleme altına aldığı belirtildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.