Papa Mültecileri Midilli'de Ziyaret Edecek

Papa Mültecileri Midilli'de Ziyaret Edecek

Katolik Hristiyanların dini lideri Papa Francis Midilli Adası'ndaki mültecileri ziyaret etmek amacıyla Yunanistan'a gitti. Papa ziyaretten dönüşte 10 mülteciyi kendisiyle beraber götürecek.

Katolik Hristiyanların dini lideri Papa, Avrupa'ya geçmek amacıyla Yunanistan'a kaçak geçiş yapan mültecileri ziyaret etmek amacıyla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitti. Dini lidere ziyareti sırasında Yunanistan Başbakanı Alexis Tsripras ve Fener Patriği Bartholomeos'un eşlik edeceği öğrenilirken, Papa'nın dönüşte 10 sığınmacıyı yanına alarak Vatikan'a götüreceği belirtildi.

 

Hristiyan dünyasının en önemli ismi Fransis, 5 saat geçireceği adada, Türkiye'ye gönderilmek veya iltica talebi kabul edilmek amacıyla 300 bin mültecinin tutulduğu Moria kampını da ziyaret edecek. Türkiye ve Avrupa Birliği'nin mutabakata vardığı anlaşmanın ardından Midilli Adası'nda bekletilen yüz binlerce göçmeni ziyaret edecek olan Papa, yola çıkmadan önce seyahatin oldukça kederli olduğunu söylemişti. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en kötü insani krize şahitlik edeceğini söyleyen Katolik dünyası lideri, acı çeken, savaştan kaçan ve gidecek yeri olmayan insanları ziyaret edeceklerini belirtmişti. Papa ziyareti sırasında bir mezarlığı da ziyaret edeceğini söyleyerek, bu mezarlığın Ege Denizi olduğunu ve çok sayıda insanın Yunanistan'ın adalarına varamadan öldüğünü ifade etti.

10 mülteciyi yanına alacak

Yunanistan'da yayın yapan kuruluşarın geçtiği haberlere göre, Papa'nın Midilli Adası'nda ziyaretini tamamlamasının ardından mülteciler arasından seçilen hasta, engelli veya tek ebeveynli 10 kişi Vatikan'a götürülecek. AB ile varılan mutabakat gereği, seçilecek olan göçmenlerin Vatikan'a götürebilmesi için anlaşma öncesi (20 Mart) bir tarihte Yunanistan'a geçiş yapmış olması gerekiyor.

 

Öte yandan Papalık'tan yapılan açıklamaya göre ziyaretin mültecilerin iadesine yönelik bir protesto olarak görülmemesi gerektiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.