Papa Sanders'la Görüşmesini Eleştirenlere Sert Yanıt Verdi

Papa Sanders'la Görüşmesini Eleştirenlere Sert Yanıt Verdi

Papa'nın Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat Parti Başkan adaylarından olan Bernie Sanders ile selamlaşmasını siyasete karışmak olarak yorumlayara çok ters cevap verdi.

Katolik Hristiyan dünyasının lider Papa Francesco, Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti içerisinde Hillary Clinton'ın en güçlü rakibi Bernie Sanders ile görüştüğü için eleştirilmişti. Katoliklerin lideri, o eleştirilere çok sert cevap verdi.

Yunanistan'ın Midilli Adası'na gelen ve burada Türkiye'ye gönderilmek veya iltica talebi kabul edilmek üzere bekletilen mültecileri ziyaret eden Papa, burada geçirdiği 5 saatin ardından dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci, Amerika Birleşik Devletleri Demokrat Parti Başkan Adaylarından Bernie Sanders ile Papa'nın programında yer almayan görüşmenin gerçekleştiği ve görüşmenin 5 dakika sürdüğü hatırlatarak Amerikan siyasetine mi girmek istediniz sorusunu sordu. Katolik dünyasının lideri, Bernie Sanders'in Vatikan'da bir toplantı amaçlı olduğunu hatırlatarak, kendisini binadan çıkarken gördüğünü ifade etti. Kendisinin çıkacağı saati Sanders'in bildiğini ifade eden Papa, ABDli politikacının nezaket göstererek, eşi ve toplantıya katılan başka bir çift ile selam vermeye geldiklerini ifade etti.

medyaege-papa

Yanına gidip selam vermekten fazlası olmamış

Ruhani lider ayrıca, Sanders'in toplantıya gelen herkesin kendisi gibi Azize Marta Konukevi'nde kaldığını söyleyerek, Sanders'i görünce selam verip elini sıktığını ve bundan fazlasının olmadığını vurguladı.

Selam vermenin siyasete karışmak olduğunu düşünen psikiyatriste gitsin

Papa, birisine selam vermek ile siyasete karışmak arasındaki farkı göremeyenlerin psikiyatriste gitmesini tavsiye etti.

ABD Demokrat Parti'de Hillary Clinton'ın rakibi olan Sanders, Papalık Sosyal Bilimler Akademisi tarafından Vatikan'da gerçekleştirilen ekonomi ve sosyal adalet sempozyumuna konuşmacı olarak çağrılmıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.