Papa Yine 'Soykırım' Dedi

Papa Yine 'Soykırım' Dedi

Katolik dünyasının ruhani lider Papa Francis, Ermenistan ziyaretinde normal metne bağlı kalmayarak 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirdi.

Toplamda üç günlük ziyaret için gittiği Ermenistan'da bugün gün içerisinde Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın açıklaması düzenleyen ruhalin lider, 2015'te Ermeni Soykırımı iddiasının 100. yılı nedeniyle Vatikan'da düzenlenen ayini hatırlatarak  “O vesileyle, Metz Yeghern’i, Büyük Kötülüğü, halkınızı vuran ve çok büyük sayıda insanın ölümüne açan olayın yüzüncü yılını anıyorduk” şeklinde konuştu

Basın mensuplarına dağıtılan metnin dışına çıkan Papa, konuşması sırasında metine bakmayı bırakarak bir anda  1915 olayları için soykırım ifadesini kaldırdı. Papa Francis 1915 olaylarına dair şu cümleyi kurdu; "Bunlar, tüm halkı ortadan kaldırma peşinde olan cellatlar tarafından çarpık ırksal, dini ve ideolojik gerekçelerle yapılabildi. Üzücü olan da, diğer ikisinde olduğu gibi bu olayda da, büyük uluslararası güçler yüzlerini başka bir tarafa çevirmişti” şeklinde konuştu.

Gazeteciler uyardı: o ifade yoktu

Papanın seyahatini takip etmekle görevlendirilen gazeteciler, kendilerine gizli tutmak şartıyla dağıtılan metinde soykırım ifadesi olmadığı belirtti.  Bahsi
geçen metinde soykırım yerine büyük felaket ifadesinin geçirildiğini aktaran gazeteciler de şaşkınlıklarını gizleyememişlerdi. Öte yandan 2015'te 1915 olaylarının yüzüncü yılı vesilesiyle düzenlenen ayinde de Papa geçtiğimzi yüzyılın ilk soykırımını 1915 olayları olarak nitelendirmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.