Papaz Brunson cezaevinden çıktı evine gidiyor

Papaz Brunson cezaevinden çıktı evine gidiyor

Tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li papazın tahliyesi gerçekleşti.

İzmir'de FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD'li papaz Andrew Craig Brunson'ın tutukluluğu, 'sağlık sorunları' dikkate alınarak ev hapsine çevrildi. Adli kontrol şartı getirilen Brunson, bulunduğu konutu terk edemeyecek. Brunson geçtiğimiz dakikalarda cezaevinden tahliye edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 Temmuz'da görülen duruşmada tutukluluk halinin devamına hükmedilen Brunson, avukatı İsmail Cem Halavurt aracılığıyla sağlık sorunlarını da gerekçe göstererek karara itirazda bulundu.

İtirazı değerlendiren mahkeme, Brunson'ın İzmir'deki adresinde 'konutunu terk etmekten yasaklanması' ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar vererek tahliyesini kararlaştırdı.

Kararda, "Her ne kadar 18 Temmuz 2018 tarihli oturumda sanık ve müdafi tarafından yapılan tahliye talebi reddedilmişse de CMK 104 ve 105. maddeleri uyarınca mahkememizce dosya üzerinde yapılan yeniden değerlendirme neticesinde sanığın savunmasının alınmış oluşu, sanığa isnat olunan suçlar yönünden delillerin büyük oranda toplanmış oluşu, sanık ve müdafi tarafından iletilen sağlık mazereti, sanık her ne kadar yabancı ülke vatandaşı ise de tutukluluktan elde edilecek faydanın etkin adli kontrol hükümleriyle sağlanabilecek oluşu hususları nazara alınarak tahliyesine karar verildi" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.