Para Bodrum'a Bodrum Allah'a emanet!

Para Bodrum'a Bodrum Allah'a emanet!

Ali Eyce yazdı...

Kış ayları başlar başlamaz, daha ilk yağmurlarda sel ve baskın felaketleri yaşanmaya başladı. Sanki geçen senelerde hiç kış olmadı, sanki geçen senelerde hiç yağmur yağmadı gibi.

Oysa kış aynı kış, yağmur aynı yağmur.

Demek ki, ortada çalışmayan, ihmal edilen, önlem alınmayan bir durum var.

Bodrum dediğimizde hepimizin aklına yaz gelir, deniz gelir, güneş gelir ve eğlence gelir.

Bu aklımıza gelenler bizden binlerce TL de parayı beraberinde götürür.

Bodrum'da yaşayan yaşar, çalışan kazanır. Bu kadar para kazanan Türkiye'nin bir numaralı Ege sahili turizm merkezi sadece yazın güzel olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kış geldi, yazın eğlenenler gitti, kışı geçirenler sel felaketiyle başbaşa kaldı.

Yazın eğlence yerlerinden, otellerden, esnaftan milyonları toplayan belediye, kışın ne olacağını hiç hesaplamamış olsa gerek ki, sokaklardan sel dereleri, içinde arabalar, dışında insanlar ölüm kalım savaşı verdiler.

Bu kadar geliri olan belediyenin, para isteyen bu alt yapıları yapmak için maddi imkansız çekmediğine göre, ortada bir çalışmamazlık, bir düşünememezlik var gibi.

Ama biraz da haklılar, güneşin altında, deniz içinde geçen günlerde insanın aklına, kışın soğuğu, yağmuru, çamuru, seli gelmiyor.

Doğal olmayan, kışın Bodrum'da kalanların yaptıkları.

Yaz bitmiş, güneş gitmiş, denizinden tadı kaçmış. Siz ne diye Bodrum'da duruyorsunuz. Siz de kaçın. Kışın felaketinden kendi canınızı, malınızı koruyun.

Yerel yönetcilerin tedbir almak gibi bir zekası yoksa, sizin kaçmak gibi bir zekanız da mı yok.

Kışın kaçın Bodrum'dan, kurtulun yağmur, sel felaketinden sonra güneş geldiğinde, deniz ısındığında yeniden gelin Bodrum'a.

Bodrum kaçmıyor ya!

Koca koca arabaların, küveytte yüzer gibi selin içinde, sokakların üstünde, evlerin arasından geçişlerini gördüğümde aklıma sadece yöneticilerı uyarmak, yaşayanlara önerilerde bulunmak gelmedi.

Bir de aklıma kısa ve özlü bir Bodrun yazısı geldi. Bodrum'un girişine, değirmenlerin olduğu yere bu yazıyı Bodrum'u anlatan yazı olarak koymalarında bence bir sakınca yok. Hatta izin dahi verdim.

Para Bodrum'a, Bodrum Allah'a emanet!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.