Paris Anlaşması'yla Ekonomik Büyüme ve Çevre Korunacak

Paris Anlaşması'yla Ekonomik Büyüme ve Çevre Korunacak

Paris Anlaşması'nın imzalanmasının ardından Avrupa Birliği Enerji ve İklim Komiseri Miguel Arias Canete, anlaşmanın sadece başlangıç olduğunu zamanın kolları sıvama ve çalışma zamanı olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Enerji ve İklim Komiseri Miguel Arias Canete Paris Anlaşması'nın sadece bir başlangıç olduğunu söyleyerek şimdi kolları sıvamanın ve çalışmanın zamanı olduğunu söyledi. Canete ayrıca Paris iklim anlaşmasıyla eski kuralların yıkıldığının altını çizdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te mutabakata varıldığı Paris Anlaşması olarak anılan iklim anlaşmasının dün Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde mutabakata varan taraflarca imzalanmasının ardından açıklama yapan Canete, iklim anlaşmasının eski kuralları yıktığını belirtti. Eski kuralların ekonomik büyümenin ve çevrenin aynı anda korunamayacağını söylediğini söyleyen Canete, eski kurallar çerçevesinde bunun imkansız olduğunu ancak Paris Anlaşması'yla bunun yıkıldığını söyledi.

Yıkılan kurallar yerine onurlandırılabilecek yeni anlaşma koyuldu

Miguel Arias Canete yıkılan ve ekonomik büyümeyle çevrenin bir arada korunmasının mümkün olmadığını söyleyen kuralların yerine onurlandırılabilecek bir anlaşma koyulduğunu söyledi. Anlaşmanın imzalanmasıyla beraber Paris'te ortaya çıkan ruhun, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan uluslararası örgütlere, ulusal, yerel meclislere ve gidilen her taşınması gerektiğini söyleyen Canete bunun anlaşmada verilen sözlerin sağlanabilmesi için herkesin çalışmasıyla olacağını vurguladı.

 

medyaege-paris-anlasmasi

Paris Anlaşması sadece başlangıçtı

Avrupa Birliği Enerji ve İklim Komiseri, konuşmasında anlaşmanın sadece başlangıç olduğunu, zamanın kolları sıvama ve çalışma zamanı olduğunu söyleyerek hedefin 2030'a kadar Avrupa'da karbon emisyonlarını yüzde 40 azaltmak olduğunu belirtti. Canete ayrıca iklim finansmanı sağlanması konusunda Avrupa'nın dünyadaki en iyi bölge olduğunu da vurguladı.

Karbon salınımı yüksek ülkelerin başı çekmesi gerekiyor

Miguel Arias Canete kamu bütçelerinin planlanan büyük çevre yatırımlarında yetersiz kalabileceğini hatırlatarak, özel sektörün de çevrenin korunmasına dair yatırım yapması gerektiğini söyledi. Komiser ayrıca dünyanın tüm ülkelerinin iklim konularında sorumluluk sahibi olduğunu ancak özellikle karbon salınımı yüksek olan ülkelerin çevrenin korunması için başı çekmesi gerektiğine vurgu yaptı. Toplamda 174 ülkenin imzacı olarak bulunduğu anlaşmada Türkiye de yer alıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.