Parkinson hastaları dikkat! Düzenli egzersiz önemli

Parkinson hastaları dikkat! Düzenli egzersiz önemli

Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği ve Parkinson Hastaları Derneği, pandemi döneminde düzenli kontrolün önemini vurgulamak amacıyla “Sağlığınız İçin Şimdi Harekete Geçin!” isimli dijital farkındalık kampanyasını başlattı.

Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği ve Parkinson Hastaları Hasta Derneği iş birliğiyle “Sağlığınız İçin Şimdi Harekete Geçin!” isimli dijital farkındalık kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında açıklamalarda bulunan Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Raif Çakmur, “COVID – 19 ve pandemi sürecinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve hareketsizlik ileri evre Parkinson hastalarının günlük yaşamsal aktivitelerini etkiledi; hastaların yürüme bozukluğu, vücut ağrıları ve yorgunluk gibi şikayetlerinde artış olduğunu ve salgın döneminde düzenli kontrollerini aksatan hastalarda, hastalık bulgularının ilerlediğini gözlemledik. Bu nedenle hastaların bu tür şikayetleri fark ettiklerinde hekimlerine başvurmalarını ve mutlaka düzenli kontrollerini aksatmadan yaptırmalarını öneriyoruz.

1634122420-parkinson-hastal-derne-i-ba-kan-prof-dr-raif-akmur.png

Hareket, egzersiz, sosyal ilişkiler, düzenli kontrol ve hekim iletişimi Parkinson hastalığı yönetimi için çok önemlidir. Bu kapsamda dijitalde hayata geçirdiğimiz, hasta ve hasta yakınlarına seslendiğimiz bu kampanya bizler için büyük önem taşıyor” açıklamasında bulundu.

Parkinson hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak için hazırlanan bu kampanya, araştırmaya dayalı global biyofarma şirketi AbbVie’nin koşulsuz desteği ile hayata geçirilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.