Paşa Çakmak'dan şans oyunları açıklaması!

Paşa Çakmak'dan şans oyunları açıklaması!

İzmir Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, Siyasilerin piyango ve şans oyunlarına ilişkin politik amaçlı açıklamalar yapmasını eleştirdi.

Şans oyunlarına ilişkin yapılan olumsuz açıklamalardan üyelerinin mağdur olduğunu kaydeden İzmir Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, ‘Devlet güvencesi altında, ciddi organizasyonlarla piyasaya dağıtılan oyunlar hakkında şaibe taşıyan açıklamalar, zaten düşük olan işlerimizi daha da baltalamakta. Halk tedirgin olunca, üyelerimizin ekmeği daha da ufalıyor’ dedi.

Siyasilerin piyango ve şans oyunlarına ilişkin politik amaçlı açıklamalar yapmasını eleştiren Çakmak, ‘Siyaseten partiler birbirleri ile mücadele edebilir ancak politikalarında şans oyunları gibi hassas bir konuyu kullanmaları en çok Piyango İdaresi’nin eli ayağı olan üyelerimizi ve Türkiye genelindeki 10 bin 600 seyyar bayiyi mağdur etmekte.

Gelirimiz sınırlı

Milli Piyango bileti ve Kazı Kazan kartı satan üyelerimizin çoğu seyyar, emekli, kadın veya engelli üyelerimizden oluşuyor. Piyango bileti satmak dışında bu insanların çalışabilmeleri çok zor. Dolayısıyla bir biletten yüzde 9,7, kazı kazandan yüzde 8 gibi oldukça sınırlı komisyon alsa bile bu işi yapmak zorundalar. Tüm bu güçlüklere rağmen çabalayan üyelerimiz,  bir de şans oyunlarına ilişkin her olumsuz haberlerden darbe yiyor. Bu nedenle siyasilerimizin daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Gerçekten eleştirilmesi, araştırılması gereken bir şey varsa lafımız yok ancak popülizm, politika için konunun sahibi olan bizlere danışılmadan açıklamalar yapılması da doğru değil.’ dedi.

Son olarak Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın, şans oyunlarına ilişkin verdiği soru önergesine değinen Çakmak, ‘Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlanması istemiyle verilen önergede Kazı Kazan kartlarına dikkat çekilmiş,  ikramiye çıkma olasılığı ve oyunun şeffaflığı sorgulanmıştır.  Böyle bir önergeden sonra, özellikle sosyal medyada dolaşan dedikoduların da önlenemeyeceği göz önüne alındığında, Kazı Kazan satışlarımızın düşeceği aşikardır. Sosyal medyada bizi yaralayan ve gerçeğe aykırı haberleri yayanlar için avukatımız vasıtasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.’ diye konuştu.

Kazanma ihtimali en yüksek oyun

Kazı Kazan kartlarının Piyango İdaresi’nin kazanma ihtimali en yüksek oyunlarından olduğuna dikkat çeken Paşa Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Üyemiz daha işin başında,  her kazı kazan paketinin meblağının yüzde 58’ini ikramiye olarak dağıtma garantisi ile idareden paketini almaktadır.  Yani, bir paket Kazı Kazan Kartı bin liradır ancak üyemiz Piyango İdaresi’ne her paket için 420 lira ödemektedir. Buna göre, Kazı Kazan oynayacak vatandaşlarımızın 580 liralık bir meblağı ödül olarak kazanacakları zaten işin başında garantilenmektedir. 

Bunun dışında vatandaşların kalan kartlarda 200 bin liraya kadar ikramiye kazanma ihtimali de bulunuyor. Zaten her kazı kazan kartının arkasında ikramiye meblağları ve adetleri yazılı. Bu nedenle asılsız iddiaların, söylemlerin vatandaşlarımızın aklını karıştırmasını istemiyoruz. Tam tersine, tüm vatandaşlarımızı şans oyunlarını oynamaya davet ediyor, ‘Kim bilir Belki de Sıra Sizde’ diyoruz.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.