Pasta Cila

Pasta Cila

Pasta ve cila son zamanlarda araç sahipleri tarafından oldukça tercih edilen hizmetlerden birisidir.

Pasta ve cila son zamanlarda araç sahipleri tarafından oldukça tercih edilen hizmetlerden birisidir. Pasta ve cila aslında birbirini takip eden iki farklı işlemdir. Pasta işlemi, aslında bir tür sıvı kullanılarak zımparalama işlemidir. Otomobilin üstünde yer alan boyanın kimyasallarla daha incelmesini sağlar. Yıkama fırçalarının zamanla aracın yüzeyini çizmesi, güneş ışınlarının boyanın rengini değiştirmesi, seyahat esnasında yoldaki çakıl ve minik taşların arabaya zarar vermesi gibi sebeplerden ötürü aracın boyası zarar görmektedir. Eğer siz de bu sebeplerden ötürü aracınızın fiziksel görünüşünde kusurlar oluştuğunu, çizilmeler meydana geldiğini ve renginin solduğunu düşünüyorsanız Autoking servislerinden pasta cila hizmeti almak için kolaylıkla yardım alabilirsiniz. Yaptıracağınız pasta işlemi sırasında aracın dış boyasında oluşan deformasyonlar boyanın inceltilmesi ile ortadan kalkar. Böylelikle aracınız çizik ve hasarların onarılması için elverişli bir hale gelir. Pasta cila işleminin ikinci kısmı olan cilada ise otomobilin üzerine parlaklık ve canlılık sağlayacak bir kaplama yapılır. Cila, boyanın yer aldığı yüzeye uygulanır ve aracın ilk satın alındığı gibi yeni ve parlak bir görünüme sahip olmasını sağlar.

Pasta Cila Nasıl Yapılır?

Pasta cila uygulamasının yapılmasındaki asıl amaç, araç yüzeyinde bulunan çiziklerin, lekelerin, izlerin giderilmesi ve parlatılmasıdır. Kaliteli bir pasta cila işlemi öncelikle aracın detaylı ve düzgün bir şekilde yıkanıp temizlenmesi ile başlar. Böylelikle tüm tozlar kirler ortadan kalkar ve araçtaki gerçek çizikler lekeler daha belirgin hale gelirler. Yüzey temizlenip yıkandıktan sonra pasta malzemesi aracın ihtiyacı olan bölgelere uygulanır. Ardından polisaj makinesi yardımı ile pasta işlemi gerçekleştirilir. Ardından cila işlemine başlamadan önce işlem gören yüzeyin tekrardan iyice temizlenip daha sonrasında da kurulanması gerekir. Daha sonradan işlem gören bölgeye cilası sürülür ve kurumaya bırakılır. Kuruyan yüzey, aracın yüzeyinde tekrardan çiziklere sebep olmayacak yumuşak bir bez yardımı ile sert bir şekilde silinir. Artık aracın pasta cila işlemi bitmiştir ve ilk günkü gibi parlak ve yeni görünümü ile kullanıma hazırdır.

Pasta Cila Zararlı mıdır?

Eğer pasta cila işlemi kaliteli bir şekilde yapılmazsa aracınızın boya katmanı zarar görebilir. Bunun sonucunda pasta cila işlemi yapılan bölgelerde paslanma gibi kötü görüntüler oluşabilir. Bunun haricinde pasta cila yapılırken aracın temiz olması ve toza maruz kalmaması önemlidir. Eğer siz de kaliteli bir pasta cila hizmeti almak ve pasta cila hizmeti hakkında aklınızdaki soruların giderilmesini istiyorsanız Auto King teknik servisleri ile iletişime geçerek ihtiyacınız olan tüm yardımı alabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.