Patatesleri rendeleyip, koltuk altına sürerseniz...

Patatesleri rendeleyip, koltuk altına sürerseniz...

Patatesi, koltuk altına sürdüğünüzde etkisine inanamayacaksınız!

Patates tüketmenin içerdiği nişastadan dolayı sağlıklı mı sağlıksız mı olduğu bir tartışma konusu. Yemeyi tercih etmiyor olabilirsiniz ama patatesin çok az bilinen yararlarını öğrendikten sonra evinizde patatesi eksik etmek istemeyeceksiniz. İşte patatesin çok az bilinen sıra dışı kullanımları...

Güneş yanıkları

Birkaç patatesi iyice yıkayıp ince dilimler halinde kesin. Bu dilimleri güneş yanığı olmuş bölgeye 10 ila 15 dakika uyguladığınızda güneş yanıklarınızın iyileşmeye başladığını göreceksiniz.
 

Baş ağrısı

Baş ağrıları için ağrı kesici haplara bağımlı olmaktan bıktınız ve doğal yöntemleri denemek istiyorsanız patatese bir şans verin. Başınız ağrımaya başladığında şakaklarınıza patates dilimlerini sargı bezi ile sabitleyin.
 

Metabolizma güçlendirme

Her sabah patates suyu içerek kendinizi kanser ve kolesterole karşı koruyabilir, metabolizmanızı güçlendirebilir hatta kilo verebilirsiniz. 

Çiğ birkaç patatesi soyup blenderda sıvı hale gelene kadar iyice karıştırın. Tadı çok lezzetli olmayabilir, bu nedenle tadını maskelemek için başka sebzeler ekleyebilirsiniz.
 

Koltuk altı beyazlatma

Yaklaşan yaz mevsiminde askılı bluzlarını rahatlıkla giyebilmek için koltukaltlarınıza patates dilimleriyle masaj yapın. Bir patatesi püre haline getirerek koltukaltınızda bekletmeyi de deneyebilirsiniz. Bu yöntemi bir ay boyunca haftada iki kere uygulayarak koltukaltlarınızı yaza hazırlayabilirsiniz.
 

Sivilceler

Patatesin içindeki antioksidan, C vitamini ve diğer bileşenler cildinizi nemlendirir, lekeleri beyazlatır ve sivilceleri tedavi etmede yardımcı olur.

Her gece yatmadan önce sivilceleriniz üzerine bir dilim çiğ patates ovalamanız sivilcelerinizde kurtulmanız için yeterli olacaktır.
 

Pas sökücü

Paslanmış metal eşyalarınızı temizlemek için patatesten yardım alabilirsiniz. Bir patatesin üstüne kabartma tozu, tuz veya deterjan sürüp paslanmış metal eşyalarınızı ovduğunuzda pasın çözüldüğünü göreceksiniz.
 

Cam temizliği

Camlarınızı temizlemek için çeşitli kimyasallar kullanmak yerine pencerenizin her tarafına bir patates sürüp parlayana kadar kuru bir bez ile silmeyi deneyin.

Leke çıkarıcı

Kıyafetleriniz üzerindeki lekeleri patates yardımı ile çıkarabilirsiniz. Birkaç patatesi rendeleyerek bir bardak suya koyduğunuzda oluşan patates suyunu lekeleri ovalamak için kullanın. Sonrasında soğuk su ile yıkadığınızda lekelerin büyük ölçüde yok olduğunu göreceksiniz.
 

Gözlük camı buğulanması

Eğer gözlük kullanıyorsanız sıcak bir bardak kahve içtiğinizde veya kışın sıcak bir odaya girdiğinizde gözlük camınızın anında buğulanmasının ne kadar sinir bozucu olduğunu biliyorsunuz demektir. Merak etmeyin patateslerin bunun içinde bir çözümü var.  

Gözlük camlarınızı bir dilim patates ile silin ve sonra gözlüğünüzün cam temizleme mendili ile temizleyin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.