Patlama: 5 ölü, 16 yaralı

Patlama: 5 ölü, 16 yaralı

Hükümet, olayın organize suç örgütleri tarafından düzenlenen bir saldırı olduğunu bildirdi.

Ekvador İçişleri Bakanı Patricio Carrillo sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, patlamadan organize suç örgütlerini sorunlu tutarak, “Organize suç örgütleri şimdi de patlayıcılarla saldırıyor. Bu devlete savaş ilanıdır. Ya birleşip bununla mücadele ederiz ya da bedeli toplum için daha ağır olur” dedi.

4973680.jpg

Ekvador'un güneybatısında yer alan liman kenti Guayaquil'de patlama meydana geldi. Patlamada 5 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı. Ekvador Ulusal Risk ve Acil Durum Yönetimi Servisi tarafından yapılan açıklamada, sabahın erken saatlerinde yaşanan patlamada 8 evin hasar gördüğü ve 2 aracın kullanılamaz hale geldiği aktarıldı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken, görgü tanıkları, patlama sonrasında yola düşen ev enkazlarının arasında yaralanmış birçok kişi gördüklerini ifade etti. Guayaquil İtfaiyesi ve sivil savunma ekipleri olaydan sonra enkaz kaldırma çalışmalarına katılırken, emniyet güçleri patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

98849-aw689950-03.jpg

Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre, 2020 yılında Ekvador'da ele geçirilen kokain dünyadaki kokainin yüzde 6,5'ini oluşturdu. Geçtiğimiz yıl, 18 milyonluk ülkede cinayet oranı 100 bin kişi başına 14'e yükselerek, 2020'den bu yana iki katına ulaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.