Patlamış mısırı böyle yerseniz kilo aldırmıyor

Patlamış mısırı böyle yerseniz kilo aldırmıyor

Diyet yaparken lezzetli yiyeceklere direnmek, birçok kişi için zor olabiliyor. Özellikle böyle durumlarda diyetin yanında lezzetli bir şeyler atıştırmak isteriz. Peki, bu isteğimizi nasıl durdurabiliriz?

İşte size sınırsız yiyebileceğiniz, ayrıca zayıflamanıza yardımcı olacak yiyecekler..

Karnabahar

Karnabahar aslında bir çiçek cinsi olduğu için, bol bol fosfor, vitamin, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein içerir. Yalnızca 25 kalori içeren karnabahar zayıflatıcı etkisinin yanı sıra özellikle C ve K vitaminleri açısından zengindir. Faydalarından maksimum seviyede yararlanmak için çiğ tüketilmesi önerilmektedir.

Lahana

Bir porsiyonunda yalnızca 32 kaloriye sahip lahana, içerdiği yüksek iyot sayesinde zihinsel fonksiyonlarınızı düzenlemekle birlikte kilo kontrolüne yardımcı olur. Zayıflatıcı yiyecekler arasında faydası en yüksek olanlardan biridir.

Greyfurt 

Greyfurt kan içerdiği yüksek C vitamininin yanı sıra aynı zamanda mükemmel bir şekeri düzenleyici. Her bir tanesi ortalama 50 kalori içeren greyfurt zayıflatıcı etkisiyle diyet denince ilk akla gelen meyvelerden.

Yumurta beyazı 

Yalnızca 17 kalori içeren yumurta akını çok miktarda diyetinize ekleyebilirsiniz. Bu sizi hem uzun süre tok tutar hem de zayıflatıcı etkiye sahiptir. Yumurta beyazlarını biraz domates ile birleştirip kendinize son derece sağlıklı bir omlet hazırlayabilirsiniz.

Salatalık

%95’i sudan oluşan salatalık yalnızca 16 kaloriye sahiptir. Taze salatalığın sağlığa yararları ve zayıflatıcı etkisi artık kanıtlanmış bir gerçektir. Salatalığın çoğu besin değeri, özellikle de gözleriniz için faydalı olan beta karoten kabuğunda yer alır. Bu nedenle soymadan yemeye özen gösterin.

Patlamış mısır 

Sıcak hava yardımıyla patlatılmış mısırları sıkı diyetinize ekleyebilirsiniz. Yağlı ve tuzlu olması nedeniyle kilo vermeye çalışanların uzak durdukları patlamış mısır, sıcak hava ile hazırlandığında yalnızca 31 kaloriye sahip. Bu şekilde hazırlandığında çoğunluğu hava içerdiğinden zayıflatıcı bir atıştırmalık olarak rahatlıkla tüketilebiliyor.

Brokoli

Kilo vermek isteyenlerin favori yiyecekleri arasında yer alan brokoli yalnızca 31 kaloriye sahiptir. A, C, E ve K vitaminlerinin dışında günlük lif ihtiyacınızın %20’sini rahatlıkla karşılayarak sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur.

Kavun

Diyetinizi bozmadan tatlı ihtiyacınızı gidermek istiyorsanız kavun bunun için en iyi seçenek. A ve C vitamin açısından zengin olan kavun bir porsiyonda yalnızca 55 kalori içeriyor.

Böğürtlen

Yüksek oranda C vitamin ve antioksidan içeren böğürtlen içerdiği 62 kalori ile zayıflatıcı yiyeceklerin başında geliyor. Bunun yanı sıra lezzetli bir tada sahip bu mucizevi meyvenin çok uzun sureli diyetlere mutlaka dahil edilmesi gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.