Patrik Bartholomeos Urla'yı ziyaret etti

Patrik Bartholomeos Urla'yı ziyaret etti

Başkan Uyar: Kardeşlik felsefimiz sürüyor

Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, bugün Urla'yı ziyaret etti. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile tarihi belediye binasında sohbet eden PatrikBartholomeos, ilçe tarihinde Rum ve Türk nüfusun ortak yaşamına ilişkin sohbet etti.

unnamed-226.jpg

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Patrik Bartholomeos'a Urla'daki geçmiş yaşama ilişkin bilgiler verdi. Büyükannesinin 92 yaşında olduğunu anımsatan Başkan Sibel Uyar, iki halkın ortak yaşamını anlatırken, "Burada her evin ortak bir hikayesi vardır. Bizler birlikte yaşarken, temel felsefemiz de kardeşlik olmuştur. Bugün de aynı değerleri yaşatıyoruz. Örneğin bizler aşure yaparız ve bunu bütün yaşayanlarla birlikte gerçekleştiririz. Aşure yapma geleneği özünü kardeşlikten alır. Ayrıca ziyaret ettiğiniz bugünün Berat Kandili olarak bizim için ayrı bir önemi vardır" dedi.

unnamed-(2)-150.jpg

Fener Rum Patriği Bartholomeos'a Urla'da Rum halkının "Aziz Nektaryus " olarak gerçekleştirdiği "Bağbozumu" törenlerini de anlatan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bağların geçmişten geldiğini söyledi. Bartholomeos, Urla'da bağcılık ve şarapçılığın durumunu da sorarken, halkın yeniden bağcılık yapmaya başladığını belirten Uyar, 8 dolayında girişimcinin dünyada ödül alan şarap üretimi gerçekleştirdiğini kaydetti.

unnamed-(1)-158.jpg

Fener Rum Patriği Bartholomeos, iki toplumun birlik içinde yaşama dileğini de Urla Belediye Başkanı'na iletirken, Urla'da yaşayan Yorgo Seferis'in ilgi görüp görmediğini sordu. Başkan Uyar, Seferis'in yanı sıra ve Türk Yazar Necati Cumalı Urla'ya büyük değer kattığını vurguladı. Bartholomeos, sohbet sonrasında belediye binasının balkonundan Urla'yı seyretti. Bartholomeos, daha sonra kent çarşısında bir tur attıktan sonra ilçeden ayrıldı.

unnamed-(3)-105.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.