PayPal’dan satıcı ücretlerinde yeni düzenleme

PayPal’dan satıcı ücretlerinde yeni düzenleme

Online ödeme sistemi PayPal, kendi platformundaki satıcıların ücretlendirilmesinde radikal değişiklikler yapma kararı aldı.

Dünyaca ünlü online ödeme sistemi PayPal, platformdaki satıcıların ücretlerinde düzenlemeye gitme kararı aldı. Şirketin yeni hamlesinin yürürlüğe gireceği tarih de belli oldu.

PayPal’ın kıdemli başkan yardımcısı Dan Leberman tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, fiyatları ürün ve hizmetlerin sağladığı değerlerle daha iyi hizalamak için artıracaklarından bahsetti. Leberman’ın açıkladığı değişiklikler, PayPay tüccarlarının işlem başına ne kadar ödediğini etkileyecek ve 2 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek.

Paypal, ABD kullanıcılarının bugünden itibaren Bitcoin, Ethereum ve Litecoin ile ödeme yapmasına izin verecek. Çevrimiçi ödeme uygulaması, kripto paralara desteğini artırdı.

paypal-satici-odemelerinde-duzenlemeye-gidiyor-2.jpg

“PayPal sanılandan çok daha fazlası”

Blog gönderisinde ayrıca, “PayPal, işletmeler için büyümeyi teşvik edebilen tam bir ticaret platformu olmak için bir amaç ya da ödeme işlemcisinden fazlası haline geldi. Tüketicilerin, ödeme sırasında PayPal mevcut olduğunda satın alma işlemlerini tamamlama olasılığı neredeyse üç kat fazladır” ifadeleri kullanıldı.

Daha önce şirket , ödemeleri işleyen satıcılar için işlem fiyatının yüzde 2,9‘u artı 30 cent gibi sabit bir ödeme oranına sahiplik yapıyordu. Yeni ve daha yüksek oranlar ise şirketin PayPal Checkout ve Venmo ile ödeme gibi daha yeni ürünleri için geçerli olacak. Öte yandan şirket, ilk çeyrek kazanç raporuna göre 392 milyon gibi hatırı sayılır aktif hesaba sahip.

Öte yandan PayPal birkaç ay önce platformunda kripto para ile ödeme dönemini başlatmıştı. Şirket, ilk etapta Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi para birimleri ile ödeme yapmayı mümkün kılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.