Pazar yeri listeleri asıldı

Pazar yeri listeleri asıldı

Pazar günü kurulan semt pazarı bu hafta Torbalı Mahallesi’ne taşınıyor. Torbalı Mahallesi’nde yılların çığlığı, artık sona erecek.

Torbalı’da haftanın 6 günü farklı mahallelerde semt pazarları kuruluyor. Bu pazarlardan biri olan ve her Pazar günü kurulan Torbalı Pazarı geçtiğimiz yıllarda Alpkent’e taşınmıştı. Vatandaşın isteği ile semt pazarı yeniden Torbalı Mahallesi’ne taşınıyor. Bu pazar günün itibariyle Torbalı Mahallesi’nde yılların özlemi bitecek. Nüfus yoğunluğu olarak ilçenin en büyük mahallesi olan Torbalı Mahallesi’ne taşınacak olan pazar için, Torbalı Belediyesi hazırlıklarını tamamlandı. Öte yandan pazaryeri listeleri Zabıta Müdürlüğü’ne asıldı.

 ESKİ YERİNDE KURULACAK

Torbalı’da perşembe günü kurulan semt pazarı Tepeköy İZBAN durağına yakınlığından dolayı İzmir’in diğer pek çok bölgesinden müşteri çekiyor. Ulaşım olanaklarının fazla olmasından dolayı her hafta binlerce kişi adeta akın ediyor. Pazar günü Alpkent Mahallesi’nde kurulan semt pazarına ulaşımın da daha kolay bir şekilde sağlanması amacıyla Torbalı Belediye Meclisinde alınan kararla Pazar Pazarının Torbalı Mahallesi’ndeki eski yerine taşınması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz aylarda meclis kararı ile taşınması kesinleşen pazar yerinin Torbalı Mahallesi’nde kurulacağı cadde ve sokaklarda tezgahlar için ölçüm yapılarak yerler tamamlandı. Mahalle sakinlerinin ve pazar esnafının aylardır beklediği taşınma işleminde sona gelindi. Pazar pazarı olarak adlandırılan pazarın bu hafta yeni adresinde kurulacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.