Pazardan Ne Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Pazardan Ne Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Pazardan alışveriş yaparken nelere dikkat etmeli?

Pazara gittiğinizde veya marketin manav reyonlarından alışveriş yaptığınız zamanlarda sürekli kalitesiz ve çürük meyve sebze almaktan sıkılmaya başladıysanız birazdan vereceğimiz bilgiler tam size göre olacak!

İşte sebze ve meyvelerin kalitesini aynı zamanda da  tazeliğini anlamanın yolları 

Kayısı 
Kayısı seçerken lekesiz, eziksiz ve tek renkte olmasına dikkat edin.  Bunların dışında kayısının yüzeyi tamamen kuru ve bastırdığınızda şeklinin bozulmamış olmasına dikkat edin.

Patlıcan 
Patlıcanın kabuğu sert olanların yerine hafif elastik olanları seçmeye özen gösterin.  Üzerinde hafif çatlaklar ve beyaz lekeler olan patlıcanları seçmekten kaçınmanız gerekir. Ayrıca patlıcanın sapı kahverengi değil muhakkak yeşil olmalıdır.

Kavun
Olgunlaşmış bir kavuna vurduğunuzda tok bir ses çıkması gerekir. Bununla birlikte kavunun kabuğu pürüzlü ve kaba olması gerekir.

Kabak 
Kabağın renginin tek renk olmasına özen gösterin. Patlıcandaki gibi üzerinde çeşitli renk tonları olan kabakları seçmemeye özen gösterin. Aynı zamanda boylarının 20 cm aşmamasına dikkat edin.

Limon 
Limonları seçerken tek renk ve parlak olmasına dikkat edin.  Ayrıca her zaman ağır olanları seçin. Daha sulu olacaklardır.

Salatalık 
Salatalık hafif mat ince ve yeşil olmalıdır. Salatalığın tazeliğini gösteren en önemli etken sap kısımlarının henüz kopmamış olması ve sarı olmasıdır.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.