Pazartesi ders zili çalıyor: Efes Selçuk’ta çocuklar için gıda dayanışması sürüyor

Pazartesi ders zili çalıyor: Efes Selçuk’ta çocuklar için gıda dayanışması sürüyor

Pazartesi günü ders zilinin yeniden çalacağını vurgulayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, başlatılan 'Çocuklar için Gıda Dayanışması' kampanyasının devam ettiğini hatırlattı.

MEDYA EGE - Gıda fiyatlarındaki aşırı yükselme ve buna bağlı olarak yaşanan gıda krizinden, yoksulluktan en çok çocuklar olumsuz etkileniyor. Tüm Türkiye'ye örnek olan bir proje başlatan Efes Selçuk Belediyesi 'Çocuklar için Gıda Dayanışması' adıyla başlatılan yardımlaşma kampanyası ile derinleşen gıda krizi ve artan yoksulluk nedeniyle yetersiz beslenme ile karşı karşıya kalan çocukların gıda güvenliği ve gıda güvencesini sağlıyor.

main.jpg

Pazartesi (yarın) günü itibariyle iki haftalık ara tatilin ardından okullarda ders zili çalacak. Bir kez daha kampanyanın ve dayanışmanın önemini vurgulayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, "Haftanın bu son iş gününü ayrı bir mutluluk ile tamamladık. Pazartesi ders zili çalıyor ve hiçbir beslenme çantası boş olmamalı. Bizim gibi düşünen, Efes Selçuk #ÇocuklariçinGıdaDayanışması'na katkı sunan ve sunacak olan herkese teşekkürler…" hatırlatmasında bulundu.

869532.png

İlçede yer alan 13 bin 362 hanenin hepsi ziyaret edilerek belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda sunulan yardım paketi kapsamında sunulan paketlerden biri olan Efesli Çocuklar Kolisi'nde; 5 Yumurta, 200 ml x 5 Süt - 250 gr. zeytin, 150 gr. peynir, 5 porsiyon mevsim meyvesi, 150 gr. kuruyemiş, 100 gr. bal - reçel, 150 gr. Fındık-Fındık Ezmesi ve 5’li Sandviç Ekmeği yer alıyor.
www.gidadayanismasi.org web sitesi üzerinden satın alınabilinen paketler arasında 'Efesli Anneler Kolisi' ve 'Efesli Bebeler Kolisi' de yer alıyor. Dayanışma kampanyasının sitesinde yer alan sayaca göre Ocak ayında başlatılan uygulamayla bugüne kadar 486 paket bağışlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.