Pekdaş: “30 Ağustos Cumhuriyet'e giden zaferdir”

Pekdaş: “30 Ağustos Cumhuriyet'e giden zaferdir”

CUMHURİYET’İN MÜJDECİSİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Mustafa Kemal’in başkomutanlığında 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da başlayan büyük taaruzun, milli mücadelenin taçlandığı, özgürlük ve bağımsızlık destanın yazıldığı gün olduğunu söyledi. 30 Ağustos’un Cumhuriyet’e giden zafer olduğunu dile getiren Pekdaş, 95 yıl sonrada başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canları pahasına vatanı savunan tüm kahramanları saygı ve minnetle andıklarını söyledi. 

CUMHURİYET’İN MÜJDECİSİ

Pekdaş yazılı mesajında 30 Ağustos’un aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin doğumunu müjdeleyen bir tarih olduğunu dile getirerek, "30 Ağustos 1922 Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın zaferle taçlandığı tarihtir. Bu şanlı gün hem kurtuluşun hem de kuruluşun müjdelendiği gündür. Bu topraklar ilk antiemperyalist mücadeleyi vermiş, aziz bir milletin bizlere emanetidir. Bu zaferin kahramanı Büyük Atatürk’ün adı bugün hala kalplerimizde yaşamaktadır. O’nun dehası, O’nun vatan sevgisi ve planlama başarısıyla emperyalist güçler yenilmiş, Türk milleti O’nun önderliğinde zafere ulaşmıştır" dedi.

ADALET VE LAİKLİK VURGUSU

30 Ağustos'un 95'inci yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı uğruna savaşmış tüm gazi ve şehitleri rahmetle anan Başkan Pekdaş; "Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletiyse bunda en büyük pay 30 Ağustos’ta canları pahasına vatanı savunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarınındır. Bu zafer onların kanlarıyla yazılmış bir destandır. Bu anlamlı gün aynı zamanda bir hukuk devrimine uzanan sürecin de başlangıcıdır. Büyük Atatürk’ün ideali adalete ve hukuka dayalı bir devlet kurmaktı. 30 Ağustos zaferi hukukun üstün olduğu, laik Cumhuriyetin doğumunun müjdelendiği gündür. Zaferin ardından Mustafa Kemal Atatürk laikliği ve hukuku gözeten adımlar atmış, Cumhuriyet’i bu temeller üzerine kurmuştur" diye konuştu. 

EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Türkiye'nin son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Pekdaş şöyle konuştu:

"Bizler Cumhuriyet’e sahip çıkarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerini yeniden hayata geçirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu topraklarda yaşayan herkesin birlik içinde, adaleti özgür biçimde yaşamasını sağlamak istiyoruz. Hukuku ve laikliği işler hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreç Atatürk'ün bizlere emaneti olan laik, hukuk devletinin yeniden kurtuluşu ve yeniden kuruluşu olacaktır. Bu bizim Cumhuriyet’i kuran Büyük Atatürk’e olan borcumuzdur. Bu topraklarda yaşayan herkesin özgür bireyler olarak yaşaması için hep birlikte, Ata'mızdan miras aldığımız güçle mücadelemizi sürdüreceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.