Peluş Oyuncakların Temizliğine Dikkat

Peluş Oyuncakların Temizliğine Dikkat

İnat Halı Yıkama Genel Müdürü Ahmet Çelik yeni mağazalarının açılışında halı yıkama ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Çocukların vazgeçilmez oyuncakları peluş oyuncaklar, tüylü yapıları nedeniyle düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini söyleyen Çelik, vatandaşların gönül rahatlığıyla halılarını yıkamaya verebileceklerini çünkü halıların yıkamanın ardından dezenfekte edilip paketlenerek teslim edildiğini söyledi.

6 AYDA BİR HALILARINIZI YIKATMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ

Mağaza açılışında konuşan İnat Halı Yıkama Genel Müdürü Ahmet Çelik “ Evin kullanım şartlarına göre halı yıkama ortalaması değişiyor. Çocuklu evlerde halılar doğal olarak daha çabuk kirleniyor. Sabah çıkıp akşam gelinen evlerde halılar daha az kirleniyor. Normalde 6 ayda bir halınızı yıkatmanızı tavsiye ediyoruz. Pandemiden sonra 4 ayda bir yıkatan vatandaşlarımızın sayısı da oldukça çoğaldı.” dedi.

SİNSİ LEKE ÇAY LEKESİ

Çay lekesinin bilinenin aksine sinsi bir leke olduğunu söyleyen Çelik,”Leke olarak en zor lekelerden birisi çay lekesi. Evde çay dökülünce doğal olarak vatandaşlar evdeki malzemelerle temizlemeye çalışıyor. Sildikçe lekeler daha da derine işliyor. Çay dökülünce lekenin kabasının alınmasını derinlemesine temizliğe girilince lekenin çıkmayacağı gibi bir de iyice temizliğinin zorlaşacaktır” söyledi.

DOĞAL MADDELERDEN ÜRETİLMİŞ VEGAN ŞAMPUAN KULLANILMALI

Önemli hususlardan bir diğeri de halı yıkamada kullanılan kimyasal maddelerdir. Halınız lekelerden kurtulmuş fakat sağlığınıza zarar verecek şekilde kimyasal artık barındırıyor olabilir. Bunun çözümü ise doğal maddelerden üretilmiş vegan şampuan kullanmaktır. Pahalı ürünler olduğu için birçok halı yıkamacı bu sorunu görmezden geliyor.

HALILAR YIKAMANIN ARDINDAN DEZENFEKTE EDİLİP PAKETLENİYOR

Bize gelen halılar en son paketlemeden önce dezenfekte ediliyor. Kesinlikle poşetleme makineyle yapılıyor. Bazı müşterilerimiz koronadan dolayı endişe etmesin. Biz temiz ve kirli halılarımızı aynı araçla taşımıyoruz. Kirli halılar taşındıktan sonra aracımızı dezenfekte ediyoruz. Temiz halılarımızı teslim ederken de makineyle poşetleyip temiz halılarımızı ayrı bir aracımızla teslim ediyoruz. Gönül rahatlığıyla halıları verebilirler.”

PELUŞ OYUNCAKLARIN TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ

Peluş oyuncakları da temizlediklerini aktaran Çelik “Çocukların vazgeçilmezi pelüş oyuncakları da temizliyoruz. Tüylü yapıları nedeniyle toz ve mikroplara daha kolay maruz kalabilen bu oyuncaklar tamamen doğal ürünlerimizle temizlenip tertemiz bir şekilde çocuklarımızın başucundaki yerini mis gibi kokusuyla yer alıyor.” dedi.

 CAN DOSTLARIMIZIN TÜYLERİ DE HALILARDAN TEMİZLENMELİ

Evde yaşayan can dostlarımızla ilgili konuşan Çelik, “Evlerde beslediğimiz can dostlarımız kedi ve köpeklerin özellikle tüy dökme mevsimlerinde tüyleri de halılar ve koltukların temizlenmesi ihtiyacını doğuruyor. Bu tip halılar ise yüksek vakumlu makineler ve yüksek devirli yıkama fırçaları ile temizleniyor. Alerjik ve biyolojik tüm kalıntılarından kurtulabilmek için de düzenli olarak halılarımızın yıkanması gerekiyor. Evde kuş ve tavşan besleyen vatandaşlarda yoğun olarak halı yıkama hizmetinden yararlanıyor. Kedi tüyü, köpek tüyü, kuş tüyü gibi artıkları halılardan arındırıyor. Tertemiz bir şekilde teslim ediyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.